Afbeelding
Fleur van Benten
nieuwe serie

#WijzijnGorinchem - Helga Buitelaar (53) – Muziekjuf

13 april 2021 om 07:43 Mensen

GORINCHEM Vanaf deze week starten we een nieuwe rubriek: Wij zijn Gorinchem. Hierin zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Aan muziekjuf Helga Buitelaar de eer deze nieuwe reeks af te trappen.

door Fleur van Benten

,,Ik maak al sinds mijn achtste muziek en zal daar nooit mee stoppen. Een tijd was ik helemaal van de klassieke muziek, toen ben ik naar het conservatorium gegaan. Maar ik houd ook van jazz, rock, pop, echt van alles. Ik vind het belangrijk om te blijven groeien en leren, want zo blijf je je ook verwonderen! 

Daarom werk ik ook graag met jeugd en kinderen, want die brengen altijd nieuwe impulsen en trends. Ik ben 53 jaar en heb nu al ongeveer honderd volgers op Tiktok. Ik vind het gewoon leuk om de trends, de dingen die nu spelen, bij te houden en er iets creatiefs mee te doen binnen mijn lessen. Zo kan je ook in de maatschappij zijn, in het leven van nu.

MUZIKALE STAD Gorinchem is een enorm muzikale stad, met vooral heel veel muziekliefhebbers. Voor mijn grootste plannen is de stad soms iets te klein, maar aan de andere kant is het ook weer klein genoeg om heel veel mensen te kennen. Ik ben hier geboren en getogen, ik ken elke straatsteen en mensen kennen mij ook. Dat is juist zo leuk aan deze stad, je weet elkaar te vinden. Als ik iets wil organiseren kan ik gelijk bedenken: ‘Die kan dit doen en dan doet die misschien dat..’ en ‘Oh! Die is ook nog wel leuk om te vragen’. Je krijgt een netwerk, dat kan hier heel goed. Door de jaren heen zijn mensen opgestaan om dingen op te zetten: het filmfestival, het hippiefestival, de theaters. We weten van elkaar en we kunnen van elkaar op aan.

Vandaag zong ik voor het eerst een hoge G in een lied. Voluit, padaaa!

ZORGEN Ik maak me op het moment wel zorgen om de wereld, om de situatie waar we nu in zitten. Maar alsnog ben ik heel gelukkig. Ik heb een leuke baan, een fantastisch huis, een hele leuke man, ontzettend lieve kinderen. En ik kan ook genieten van kleinere dingen: vorige week mocht ik voor twintig zangers en vier strijkers dirigeren. Ja, toen was ik ook helemaal enthousiast! 

Vandaag zong ik voor het eerst een hoge G in een lied. Voluit, padaaa! Toen stond ik ook bijna te huiveren, zo mooi vond ik dat. Er zijn zoveel dingen waar je helemaal in kan gaan, waar je van kan genieten.”

Volg #WijzijnGorinchem ook op het Instagram-account van DeStadGorinchem: https://www.instagram.com/destadgorinchem.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie