Tim van Werd naast chauffeur en podcastgastheer Sören van Rooij
Tim van Werd naast chauffeur en podcastgastheer Sören van Rooij Sören van Rooij
Rondje in de Regio

‘De samenwerking met Nicky Romero heeft wel een kleine boost gegeven aan mijn carrière’

10 mei 2021 om 09:04 Mensen

GORINCHEM In het online programma Rondje in de Regio, ontvangt Sören van Rooij, diverse gasten uit Gorinchem en omgeving. In samenwerking met de Stad Gorinchem, zal elke gast ook in de krant uitgelicht worden. In deze aflevering is Tim van Werd te gast. 

De 25-jarige Tim van Werd komt uit Gorinchem. Hij is dj en producer van beroep en brengt, helaas door corona, op dit moment voornamelijk veel tijd door in zijn studio aan huis. Deze bevindt zich op zolder en dient tevens als slaapkamer. De op het eerste oog ietwat somber ogende ruimte, ademt rust, structuur en overzichtelijkheid uit. Het eerste wat echt opvalt is de overvloed aan muziekinstrumenten. Blaasinstrumenten staan als trofeeën uitgestald op enkele kasten. Ook zijn er diverse piano’s en synthesizers te vinden. 

Verder is er een groot bureau, dat 50 procent van de ruimte in beslag neemt. Deze staat vol met apparatuur, waaronder een beeldscherm, mengpaneel, microfoon en ga zo maar door. De grote woofer staat vanwege ruimte gebrek maar onder het bureau. Hier werkt iemand met passie voor muziek. Dat moge duidelijk zijn.

GEMENGDE GEVOELENS Op de vraag of er voor hem op dit moment iets te beleven valt, antwoordt de dj met gemengde gevoelens: ,,Op dit moment breng ik helaas veel tijd door in mijn studio thuis. Daar waar ik normaliter twee banen heb in de vorm van dj en producer, ben ik nu eigenlijk fulltime bezig met muziek maken. Het heeft aan de andere kant ook wel weer zo z’n voordelen. De focus ligt nu alleen op het produceren waardoor ik nu een hoop muziek op de plank heb liggen. Ook heb ik nu mooi de tijd om een mooi team om mij heen te bouwen met management, platenlabels en andere artiesten. Maar ik ben blij dat je mij even mee op stap neemt. Zo zie ik weer eens wat van de buitenwereld.” Hij vertelt het met een glimlach.

LEMONLOUNGE Tim begon al vroeg met draaien in clubs en op festivals. Al op 15-jarige leeftijd mocht hij in de toenmalige Lemonlounge in Gorinchem zijn draaikunsten vertonen voor openingstijd. Snel wist hij een plekje te bemachtigen op het grote podium van de Zomerfeesten. Vrijdagavond is meestal de dance-avond en Tim wist hier de duizenden mensen te laten genieten van zijn show. Nadat hij in 2016 de opleiding tot ‘Dance Producer’ op de Herman Brood Academy succesvol wist af te ronden, raakte zijn carrière in een stroomversnelling.

Hij bracht al een plaat uit op het label van dj Hardwell en kwam later ook in contact met dj Fedde Le Grand en dj Dannic

LIVE OPTREDEN ,,Mijn sound kun je wel omschrijven als organisch. Ik gebruik graag echte pianogeluiden en strijkers in combinatie met zangers en elektronische dancemuziek in mijn tracks.” Zo is zijn muzikaliteit goed terug te horen in de tracks van de dj die recent nog een live optreden gaf vanaf het bordes van molen “de Hoop”.

Hij bracht al een plaat uit op het label van dj Hardwell en kwam later ook in contact met dj Fedde Le Grand en dj Dannic, bij wie hij ook nog twee platen mocht uitbrengen. Niet de minste namen in de dj-scene. In 2017 mocht hij de plaat ‘Belong’ uitbrengen bij Protocol Recordings, het platenlabel van Nicky Romero.

NICKY ROMERO In 2020 maakte hij al samen met Nicky Romero de track ‘Time to save’. Een unieke ervaring voor de Gorcumse Van Werd. Afgelopen week kwam zijn nieuwe EP ‘Who you are’ uit. Deze EP is ook onder de vlag van het platenlabel van Nicky Romero uitgebracht en bevat vier gloednieuwe tracks. ,,Dat is dan weer het voordeel van corona. Normaliter zijn zulke grote namen altijd aan het draaien in het buitenland. De samenwerking met Nicky Romero heeft wel een kleine boost gegeven aan mijn carrière. Bij Protocol Recordings breng ik nu bijna al mijn muziek uit. Er is wederzijds vertrouwen in elkaar en dat maakt het zo fijn om samen te werken.” 


De aflevering van ‘Rondje in de Regio’ met Tim van Werd is te zien op het gelijknamige Youtube-kanaal. Rondje in de Regio is ook te volgen op Facebook en Instagram.

advertentie
advertentie