Sandra van Houwelingen: ,,Zonder twijfel ben ik dit avontuur aangegaan."
Sandra van Houwelingen: ,,Zonder twijfel ben ik dit avontuur aangegaan." OPMEER REPORTS

#WijzijnGorinchem: Sandra van Houwelingen (43) - Juf en interieurstylist

12 september 2022 om 14:36 Mensen

GORINCHEM ,,Eigenlijk ben ik een enorme twijfelkont”, lacht de geboren en getogen Gorcumse Sandra van Houwelingen. Dat haar bedrijf in interieurstyling ‘Sans Doute Interieur’ heet, is daarom best opvallend. Sans Doute betekent in het Frans immers zonder twijfel. ,,Het was een enorme sprong in het diepe, maar wel één die vanaf het eerste moment goed voelde. Zonder twijfel ben ik dit avontuur aangegaan.”

Na 20 jaar ervaring in het onderwijs en kindercoaching besloot Sandra van haar passie haar werk te maken. Ze volgde een opleiding tot interieurstylist en interieurontwerper en startte met haar bedrijf Sans Doute Interieur. Daarnaast staat ze ook nog twee dagen voor de klas op de Regenboogschool in Gorinchem. Ze geeft daar les aan groep 5. 

,,Ik vind kinderen nog steeds heel leuk”, vertelt Sandra die zelf moeder is van een zoon (15 jaar) en een dochter (13 jaar). ,,Maar er is de afgelopen 20 jaar veel veranderd. Het onderwijs is erg prestatiegericht, de lat ligt hoog. En dat begon te schuren. Ik kreeg er steeds minder energie van. Wilde meer creatief aan de slag en zo is het idee ontstaan om als interieurstylist aan het werk te gaan.” 

Sandra heeft geen moment spijt gehad van haar keuze. En dat ze het nu combineert met een baan als juf maakt het volgens haar alleen maar nog afwisselender. ,,Uiteindelijk zou ik het werk van interieurstylist best fulltime willen doen. Maar aan de andere kant: kinderen zijn gewoon ook heel leuk. Ze toveren altijd een glimlach op mijn gezicht.” 

Door haar werk komt Sandra in contact met veel verschillende mensen. ,,Mijn vriend zegt altijd: je kent echt veel mensen, als we samen door de stad lopen. En dat is ook wel zo. Dat komt door mijn werk als juf, kindercoach en nu door mijn bedrijf. Daarnaast is mijn vader ook geen onbekende in de stad. Hij had vroeger een televisiezaak in de stad. Ik krijg dan ook regelmatig te horen: Oh, ben jij er één van die Van Houwelingen.” 

Het dorpse karakter van Gorinchem spreekt Sandra erg aan. ,,Het gaat er hier gemoedelijk aan toe. Net als in een dorp eigenlijk. Tegelijkertijd zijn alle belangrijke voorzieningen in de buurt aanwezig en gebeurt er hier genoeg leuks.” 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie