Daan Wieland
Daan Wieland Van Steenis Publicaties
MET VIDEO

#WijzijnGorinchem - Daan Wieland: ‘Ik werk hard om onze gasten te voorzien van lekker eten’

6 juni 2023 om 08:03 Mensen

GORINCHEM De 20-jarige Daan Wieland uit Gorinchem werkt bij Pannenkoekenhuis Frittella. Bij het pannenkoekenhuis werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking. Het leerwerkbedrijf vindt het belangrijk dat iedere medewerker zich waardevol voelt en mee kan doen aan de maatschappij. 

door Lex van Steenis

Daan omschrijft zichzelf als een vrolijke, enthousiaste en hardwerkende jongen. Hij heeft de ambitie om intern bij Frittella een mbo-opleiding te volgen op niveau 1.

ENTHOUSIAST

Daan vertelt met enthousiasme over zijn werkzaamheden bij het pannenkoekenhuis. ,,Mijn drijfveer om te werken bij Frittella is dat ik elke dag met mijn collega’s hard werk om onze gasten zo goed mogelijk te voorzien van lekker eten. We beginnen de dag altijd met het verdelen van de taken. Dit wordt gedaan door onze floormanager. Vervolgens gaan we aan de slag en vul ik de koude kant aan met onder andere tomaten, eieren, sla en rucola. Ook zorg ik ervoor dat alle gerechten in de lift worden gezet, zodat de bediening deze aan onze gasten kan serveren. Ik heb het elke dag enorm naar mijn zin op mijn werk en geniet er volop van.”

Daan reageert op de vraag welke pannenkoek hij het lekkerst vindt. ,,Dat is honderd procent de ‘echte mannen’ pannenkoek, vanwege het stoofvlees dat erop zit. Ook zit er spek op. Het stoofvlees wordt in het midden gelegd en daarna worden de randen naar binnen gevouwen. Naast de pannenkoek ligt gebakken friet. Op de gevouwen pannenkoek liggen twee tomaatjes en bieslook. Ik vind hem zelf het lekkerst als er nog kaas opgedaan wordt.”

VRIJE TIJD

Gamen is Daan zijn passie. ,,Ik speel het liefst GTA 5. Dit is een game waarbij je kan schieten en in auto`s kan rijden. Het is een agressief spel, maar ik weet dat het niet echt is. Actiegames vind ik sowieso erg leuk. Hierbij vind ik het leuk om mensen in te halen en te winnen.”

TROTS 

,,Ik ben trots op mijn collega’s en mijzelf. Buiten werk onderneem ik activiteiten met mijn collega’s Kamil en Milagros. We gaan samen shoppen of eten. Ik heb van hen geleerd hoe ik zelfstandig met de trein moet reizen. Ik vind het fijn dat ik gewoon overal heen kan. Dat geeft mij vrijheid.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie