Locoburgemeester Fatih Polatli feliciteerde het echtpaar Van Weenen-Oskam met hun briljanten huwelijk
Locoburgemeester Fatih Polatli feliciteerde het echtpaar Van Weenen-Oskam met hun briljanten huwelijk Gemeente Gorinchem

Briljanten huwelijk: Leen en Rietje van Weenen uit Gorinchem 65 jaar getrouwd

29 november 2023 om 10:34 Mensen

GORINCHEM Leen van Weenen (87) en zijn vrouw Rietje van Weenen – Oskam (85) waren op 27 november 65 jaar getrouwd. Gewoon gelukkig zijn, is volgens het echtpaar het geheim van zo’n lang leven samen. Locoburgemeester Fatih Polatli feliciteerde het echtpaar met het briljanten huwelijk.

Wie kent het echtpaar niet? Leen en Rietje zijn bekende gezichten in Gorinchem. Veertig jaar lang heeft het stel groente- en fruitwinkel Van Weenen gehad in de Gasthuisstraat. Waar Rietje altijd achter de toonbank stond en waar Leen iedere dag naar de veiling ging. Op de maandagochtendmarkt stonden ze jarenlang achter de marktkraam. Het echtpaar heeft gedurende hun huwelijk hard gewerkt. Dit deden ze met veel plezier. Het gezin met 3 kinderen draaiende houden in combinatie met het werk in de winkel ging vanzelf. 

BEZIGE BIJTJES

Rustig aan doen is er nog altijd niet bij voor het echtpaar. Zo gaat Leen nog steeds drie keer per week naar de veiling. Ook staat hij nog twee keer per week op de markt. ,,Tot twaalf uur hoor, dat is lang genoeg”, zegt Leen lachend. Rietje houdt van gezelligheid en bezoekt wekelijks de soos bij Sprokkelenburg. Waar ze gezellig bijkletst met de dames. Dit doet ze al jaren.

RAD VAN AVONTUUR 

Leen is geen onbekende bij Unitas. Nog steeds is hij lid van de club. Hij is de man die jarenlang het ‘rad van avontuur’ heeft gedraaid. Hij heeft hier aardig wat geld mee opgehaald voor de club. Inmiddels is er ook voldoende tijd voor ontspanning. Regelmatig trekt het echtpaar richting Spanje waar ze een vakantiewoning hebben. ,,Gelukkig zijn we nog in goede gezondheid en kunnen we dit nog blijven doen”, aldus Leen. 

GROOT FEEST

Het briljanten huwelijksfeest wordt later dit jaar uitgebreid gevierd. Het wordt een groot feest. Samen met de kinderen en (achter) kleinkinderen ontvangt het echtpaar zeker 100 gasten. Goede muziek en een hapje en een drankje ontbreken in ieder geval niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie