Afbeelding
Fotolux Zaltbommel

COV Gorkum zingt online, maar droomt van een volle Grote Kerk

3 februari 2021 om 18:51 Muziek

GORINCHEM Afgelast. Hoe vaak hebben we het afgelopen jaar deze uitdrukking niet gezien en gelezen? Een wereld van teleurstelling en verdriet gaat er soms achter één woord schuil. Voor Christelijke Oratorium Vereniging Gorkum was dat niet anders. Na het spectaculaire concert in januari vorig jaar begonnen de zangers met het instuderen van nieuw werk. En de repetities voor de Matthäus Passion op 10 april waren ook al weer gestart toen corona om zich heen greep en de koorleden de repetities moesten staken. En toen viel ook het doek voor de Matthäus Passion. Een traditie van jaren moest worden onderbroken: afgelast. Ook het jaarlijkse concert afgelopen maand: afgelast.

Het koor besloot daarom, net zoals half Nederland doet, online aan de slag te gaan. En zo ‘zoomen’ de koorleden nu al bijna een jaar met de afzonderlijke stemgroepen. ,,Het is behelpen, maar we houden de moed erin”, aldus een van de leden. ,,Juist omdat we iets hebben om naar uit te kijken, een belofte die volgend jaar hopelijk z’n vervulling krijgt: COV Gorkum bestaat in 2022 honderd jaar. En voor dat jubileum zijn we hard aan de slag, nu nog online, maar straks als het weer mag: live!”

Allerlei ideeën worden uitgedacht en voorbereid om het jubileumjaar voluit te kunnen vieren. ,,Wat een feest zal het zijn als het mooiste werk wat J.S. Bach schreef, zijn Magnum Opus, de Hohe Messe, zal klinken in de Grote Kerk! Daar dromen we van! Wil je met ons mee dromen? Meld je dan aan als projectlid. Lees verder op COVGorkum.nl hoe dat werkt.”

Afbeelding
advertentie
advertentie