De carnavalsoptocht van 2020 in de Bliekenstad
De carnavalsoptocht van 2020 in de Bliekenstad GP-buro

Gorcums carnaval vindt het nu al ‘Tiet veur un Feessie’

9 maart 2021 om 08:22 Muziek

GORINCHEM Na alweer een persconferentie zonder versoepelingen van alle corona maatregelen laat carnavalsvoorzitter Ben Meijers weten dat het in de Bliekenstad komende zaterdag ‘Tiet is veur un Feessie’. Het halfvastenbal wordt weliswaar gehouden via de livestream, maar zal zeker niet minder gezellig worden.

,,Het zijn sombere tijden maar carnaval brengt de mensen samen. Daarom wilden we toch met halfvastenbal nog een kleine leuke stream doen”, zo vertelt Ben Meijers vlak na de zoveelste persconferentie van Rutte. ,,Op elf-elf hebben we ook een livestream uitgezonden, die was wel wat kleiner van opzet dan deze keer. Op carnaval zelf hebben we niets gedaan, met een livestream kun je dat niet vervangen. Maar voor het halfvastenbal zeiden we tegen elkaar, we gaan het gewoon doen. Als ik de persconferentie bekijk, kun je bijna alleen maar chagrijnig worden, maar wij willen liever wat positiviteit bij de mensen brengen”. De livestream van het elf-elf keken is door honderden mensen bekeken, soms door groepen in de tuin rond een vuurkorf. ,,Het leeft gewoon heel erg, zeker na zo’n tijd binnen zitten. We zouden natuurlijk nog liever met zijn allen naar de kroeg gaan, maar helaas. Het duo ‘Kaaigezellig’ treedt op en kijken mogen verzoeknummers aanvragen. We hebben de vorige keer ook bijna vijftig confetti shooters verkocht op één avondje, de opbrengst is voor het carnaval in 2022”.

We zouden natuurlijk nog liever met zijn allen naar de kroeg gaan

FEESTTENT Vorig jaar kon nog uitbundig carnaval gevierd worden, het Gorcums carnaval werd toen gevierd in de Nieuwe Doelen die ze in eigen beheer mochten gebruiken. ,,Dat was echt geweldig, we weten niet of dat volgend jaar weer kan vanwege de verbouwingsplannen voor de Nieuwe Doelen. We zijn al volop plannen aan het maken voor 2022, maar werken wel met drie varianten. Weer carnaval vieren in de Nieuwe Doelen, carnaval in een feesttent of een alternatief feest als we nog steeds niet van het coronavirus af zijn. Maar wat er ook gebeurt, volgend jaar vieren we carnaval”, zo is de stellige overtuiging van Meijers. Het carnaval werd in de Bliekenstad al eerder in een tent gevierd in samenwerking met de Gorcumse horeca. Het thema voor carnaval 2022 en de carnavalsoptocht staan al wel vast: ‘Tiet veur un Feessie’.

Het halfvastenbal is op zaterdag 13 maart van 20.11 tot 23.11 uur. Wie het feest mee wil vieren, vindt alle informatie op www.gorcumscarnaval.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De aankondiging van het halfvastenbal op zaterdag 13 maart
advertentie
advertentie