regionaal gemengd koor Da Capo
regionaal gemengd koor Da Capo borghouts

Regionaal gemengd koor Da Capo zingt via Zoom tijdens corona pandemie

17 maart 2021 om 19:14 Muziek Dossier coronavirus

GORINCHEM Het regionaal gemengd koor Da Capo Gorinchem bestaat al meer dan 15 jaar en heeft ruim 45 leden uit Gorinchem en wijde omtrek. Het is een gezellig, gemotiveerd koor onder leiding van de vakbekwame dirigente Marilou Krouwel. Zij weet de vier stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) tot een mooi klinkend geheel samen te smeden.

Da Capo is een van de vele koren en verenigingen in de omgeving die vanwege corona al een jaar niet meer bij elkaar komt voor de wekelijkse repetities. Ook optredens en het najaarsconcert konden niet doorgaan. De leden van het koor vonden het belangrijk om elkaar te blijven zien en te kunnen repeteren. Wekelijks hebben ze nu Zoom repetities. In het begin was het heel onwennig maar al gauw kregen we er steeds meer plezier in. Nieuwe liedjes worden ingestudeerd en ook oefenen ze veel liedjes van de laatste jaren.

Dirigente Marilou Krouwel weet de leden iedere week weer uit te dagen, de leden hebben veel plezier samen en zo kunnen ze hun hobby blijven uitvoeren. Ook zorgt de dirigente voor het veelzijdige repertoire van licht klassiek, musical, goede populaire songs en pop. Aan onze optredens weet zij altijd weer een verfrissende draai te geven. De groep wordt steeds iets groter en zo proberen ze zich door deze nare periode heen te zingen. Zodra het voor iedereen veilig is, gaan ze weer zingen in De luisterpost. Meer informatie over het koor en repetities opvragen kan via voorzitter@DacapoGorinchem.nl

advertentie
advertentie