,,Het was een enorm leerzaam, dankbaar maar ook tijdrovend proces."
,,Het was een enorm leerzaam, dankbaar maar ook tijdrovend proces." Cees Trappenburg

Cees Trappenburg, trompettist en leider van Big Band Gorcum, brengt cd uit

18 februari 2022 om 11:46 Muziek

GORINCHEM Cees Trappenburg, professioneel trompettist, dirigent en docent en muzikaal leider van Big Band Gorcum, bracht vorige week zijn eerste cd uit, genaamd CT-SCAN. Het is een album waarin de invloeden doorklinken van zijn jazzhelden en grote trompettisten, maar wat toch zijn eigen geluid heeft. 

De 59-jarige Trappenburg, geboren in Noordeloos en sinds 1997 woonachtig in Gorinchem, is getrouwd met Nieske Roozendaal met wie hij een zoon heeft, Niek. Nadat hij in 1988 het conservatoriumdiploma lichte muziek had behaald, is hij vele jaren werkzaam geweest als trompettist in de grote theaterproducties van Joop van der Ende, zoals Miss Saigon, Elisabeth en Saturday Night Fever. Daarnaast heeft hij altijd als freelance musicus in verschillende bands en orkesten gewerkt, met als hoogtepunten het spelen met het Metropole-orkest en tournees met Alain Clark en Armin van Buren. 

Trappenburg is bovendien actief als docent en dirigent bij muziekvereniging Volharding uit Noordeloos, fanfare Crescendo uit Lopik en sinds juni 2020 is hij muzikaal leider van Big Band Gorcum.

GIG IN SPANJE ,,Het is altijd een grote wens van mij geweest om ooit een cd te maken met eigen muziek. In 2018 ben ik daar eindelijk mee begonnen”, vertelt hij. ,,Toen ik in dat jaar met saxofonist Tom Beek een gig in Spanje had, hebben we daar voor het eerst een fijn gesprek over gehad. Ik vertelde hem van mijn plannen en Tom heeft me daarbij onmiddellijk gestimuleerd om het in gang te zetten. Hij maakte me duidelijk wat er zoal bij komt kijken: deadlines stellen en een goed plan uitwerken met wie ik de stukken zou willen opnemen.”

JAZZINVADERS ,,Veel van de muzikanten waarmee ik ben gaan opnemen komen uit de Jazzinvaders, de band waarvan ik al een aantal jaren deel uitmaak. Met pianist Berthil Busstra ben ik aan de eerste stukken gaan werken, en bij drummer/producer Timothy van der Holst (aka Phil Martin) ben ik gaan opnemen. 

Het was een enorm leerzaam, dankbaar maar ook tijdrovend proces. Na 3 maanden had ik twee stukken als demo klaar en moest toen flink doorschakelen omdat je voor een album minimaal 7 à 8 stukken nodig hebt. Maar het motiveerde me iedere keer weer om te ervaren dat de stukken groeiden en beter werden. Ik was daarbij natuurlijk afhankelijk van de muzikanten die ik gevraagd heb om mijn muziek in te spelen, stuk voor stuk topmuzikanten.”

Het is een soort blauwdruk van wie ik ben als trompettist

MUZIEKHELDEN Inspiratie voor zijn eigen stukken haalde Trappenburg uit verschillende van zijn muziekhelden. ,,Ik heb heel veel geluisterd naar jazzhelden als Miles Davis, Clifford Brown en Freddie Hubbard. Maar ben ook geïnspireerd door fantastische trompettisten als Till Brönner, Eric Vloeimans, Ruud Breuls, Rik Mol, Jan van Duikeren en natuurlijk grootheid Ack van Rooyen.

Door deze verschillende invloeden is het toch mijn eigen geluid geworden op dit album. Het is een soort blauwdruk van wie ik ben als trompettist.”

HOKJE Zijn muziek laat zich volgens Trappenburg niet zo gemakkelijk in een hokje plaatsen. Dat blijkt wel uit de manier waarop hij het zelf omschrijft: instrumentale, groovy, loungy, latin, jazz, fusion pop.

De drums en percussie zijn ingespeeld door Timothy van der Holst en Arie den Boer. Verschillende bassisten hebben hun aandeel geleverd: Ton van de Kolk, René Dissel, Guus Bakker en Alex Malheiros van de Braziliaanse jazzfusion band Azymuth.

Verder zijn Trappenburgs onafscheidelijke maatjes op sax te horen: Tom Beek, Rolf Delfos, Peter Broekhuizen en Arjan Muusz. Ron Oligschlager heeft de trombonepartijen ingespeeld en last but not least heeft gitarist Edwin in ’t Veld veel moois aan de muziek toegevoegd en hij heeft ook het album gemixed en gemastered.

Op dit moment zijn de cd’s geperst en de release op allerlei platforms, zoals Spotify, I-tunes, Apple Music, Tidal, Deezer en Amazon Music, is op 11 februari geweest. ,,Ik ben supertrots op het uiteindelijke resultaat!”, vat Cees Trappenburg zijn gevoelens enthousiast samen. 

Via www.ceestrappenburg.nl is de cd ook te bestellen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie