Arjan Versluis achter het kerkorgel in de Grote kerk, het is gebouwd in 1853
Arjan Versluis achter het kerkorgel in de Grote kerk, het is gebouwd in 1853 Hannie Visser-Kieboom

Improvisatieconcert vanuit de Grote Kerk door stadsorganist Arjan Versluis

24 juni 2022 om 19:52 Muziek

GORINCHEM De titularis van de Grote Kerk in Gorinchem en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, bespeelt op donderdagavond 30 juni het beroemde Bätz/Witte orgel. De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. De toegang is 15 euro en voor jongeren onder de 18 jaar is de toegang 10 euro. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

Deze avond opent Versluis ook de orgelserie 2022 in de Grote Kerk. De concerten in de serie worden om de 2 weken gehouden op donderdagavond.

Deze donderdagavond staat in het teken van de improvisatiekunst. Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als improvisator en ook diverse improvisatie-cd’s uitgebracht die door de vakpers uitstekend zijn ontvangen. Het publiek kan thema’s en/of liederen opgeven waar hij over gaat improviseren.

Na afloop is er een gezellig samenzijn waar het publiek met elkaar en de organist kan napraten onder het genot van thee of koffie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie