Afbeelding
www.pixabay.com/TomMarc

Zonsondergangconcert Biesbosch MuseumEiland

Muziek

[WERKENDAM] Op 9 juli ’s avonds biedt de stichting Deltaconcerten in samenwerking met het Biesbosch MuseumEiland een unieke muzikale natuurbeleving. Op het terras van het Biesbosch MuseumEiland treedt Quartet Quinetique op met een programma geschreven speciaal voor de zonsondergang. Op deze plek met uitzicht op de prachtige Biesbosch begeleidt het strijkkwartet de zon tijdens het zakken. De verschillende stukken zijn op zo’n manier gecomponeerd dat ze tot op de minuut aansluiten bij de verschillende schakeringen van de zonsondergang.

Dit midzomeravondconcert maakt deel uit van het programma van de Stichting Deltaconcerten. De stichting wil in het decor van de delta natuur en muziek bij elkaar brengen. Natuur in het algemeen en water in het bijzonder vormen de inspiratiebronnen voor de programmering. In 2021 was het 600 jaar geleden dat een groot gedeelte van de Nederlandse delta ontstond door de alles verwoestende St. Elisabethsvloed (1421). Dat wordt dit jaar groots gevierd met diverse activiteiten, waaronder de Deltaconcerten. De hoofdconcerten vinden plaats op 3 september op de unieke locatie van het UNESCO Wereld Erfgoed Kinderdijk.

Quartet Quinetique heeft een uniek programma geschreven met stukken waarin de specifieke fasen van de zonsondergang weerklinken. De geleidelijke verandering van licht en lucht zorgt samen met de speciaal hierbij gecomponeerde muziek voor een magische ervaring. Ga mee met Quinetique, op deze weergaloze reis van het licht naar het donker.

Bezoekers die een kaartje kopen voor deze avond krijgen een mooi programma. De avond start met Nico van Lent, professioneel verhalenverteller. Hij vertelt het verhaal van Jan, die 600 jaar geleden werd overvallen door de St. Elisabethsvloed. Welke gevolgen had dat voor hem, zijn zoons en de Groote Waard? Vervolgens kan iedereen het Biesbosch Museum bezoeken, waar momenteel ook een tentoonstelling is getiteld ”600 jaar Elisabethsvloed, de kracht van het water”. Om 21.40 uur, een kwartier voor de zon gaat zakken, begint het concert van Quartet Quinetique.

Het programma start om 20.30 uur en duurt tot 22.45 uur (Museumcafé Biesonder is geopend vanaf 20.00 uur) bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Tickets kosten € 20,00 via https://www.deltaconcerten.nl/zonsondergangsconcert_biesbosch/

advertentie
advertentie