Afbeelding
Willeke Smits

Willeke Smits opent serie Orgelconcertjes in Lutherse Schuilkerk

Muziek

[GORINCHEM] Op zaterdag 6 augustus opent organiste Willeke Smits de serie Orgelconcertjes Schuilkerk 2022. Haar Orgelconcertje begint om 16.15 uur en duurt maximaal drie kwartier. De toegang is gratis.

De Lutherse Schuilkerk (Langendijk 72) is het meest intieme kerkje binnen de mooiste vestingstad van Nederland. Willeke Smits zal het hierin aanwezige historische orgel uit 1859 bespelen. Op haar programma staan luchtige muziekstukken van wat minder bekende componisten uit de Barok zoals Hurlebusch, Knecht en Ruppe. Maar ook de vrolijke Weense Sonatine in A van Mozart zal door haar worden uitgevoerd. Willeke is organiste van de Hooglandse Kerk in Leiden en landelijk actief rondom de ontwikkeling van nieuwe kerkmuziek.

PROFESSIONELE MUSICI De serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk werd in 2018 door organist Nico Blom opgestart. Zijn initiatief bleek destijds een overweldigend succes. Ook de vervolgserie in 2019 werd zeer goed bezocht. In 2020 en 2021 waren de Orgelconcertjes wegens corona niet mogelijk. Maar dit jaar kunnen de deuren van dit pittoreske kerkje aan de Langendijk weer open voor publiek. Kenmerk van deze serie Orgelconcertjes is dat hierin uitsluitend professionele musici optreden.

HOGE HOED Het Orgelconcertje van Willeke Smits wordt door haarzelf ingeleid met een korte programmatoelichting. Na afloop kan men onder het genot van een consumptie met Willeke en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin men een donatie kan achterlaten. 

advertentie
advertentie