Afbeelding

Avondvullende black-gospelbelevenis

16 september 2022 om 18:26 Muziek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Gorinchem Gospel Company organiseert samen met het Noorse gospel choir Moments een avondvullend gospel concert op zaterdagavond 24 september in De Bron, Hardinxveld-Giessendam, aanvang 20.00 uur. 

Gorinchem Gospel Company is de eerste internationale tak van de Noorse korenkoepel Gospel Explosion waar Moments ook deel van uitmaakt. Een splinternieuw black gospelkoor met Gorinchem als thuisbasis.

Zeven jaar geleden zag Gospel Explosion het levenslicht toen met het overlijden van Andraé Crouch dirigent en muzikant Leif Ingvald Skaug het initiatief nam om zijn muzikale gedachtengoed niet te laten verdwijnen. Zijn songs als “Let the church say amen”, “My Tribute” en “Through it all” hebben miljoenen mensen wereldwijd bemoedigd en geïnspireerd en doen dat nog steeds.

Gospel Explosion kent in Noorwegen tientallen koren en start nu ook daarbuiten om black gospel opnieuw te activeren op die plaatsen waar het de afgelopen jaren naar de achtergrond is verdwenen. Naast Gorinchem wordt eveneens op andere plaatsen gestart.

Op 24 september wordt het spits afgebeten in Hardinxveld-Giessendam (De Bron, Maasstraat 1). Een koor van bijna 40 stemmen sterk, begeleid door een professionele band o.l.v. dirigent Anne Kari Moslått en muzikaal leider en toetsenist Joshua Feijen. Voor jong en oud een uitgelezen kans om weer eens te genieten van originele black gospel of om er voor het eerst mee kennis te maken. Toegangskaarten kosten 17,50 p.p. en zijn via www.eventsforchrist.nl/moments te reserveren.

advertentie
advertentie