Laurens van Rooyen behoort tot de legendarische groep pianisten die wereldhits scoorden met eigen composities voor piano en orkest.
Laurens van Rooyen behoort tot de legendarische groep pianisten die wereldhits scoorden met eigen composities voor piano en orkest. Laurens van Rooyen

Geniet van het najaarsconcert van één van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten

24 oktober 2022 om 20:04 Muziek

GORINCHEM Een zalige zondagmiddag in Theater Peeriscoop met ‘And the Music goes on...’ van Laurens van Rooyen. Hij behoort tot de legendarische groep pianisten die wereldhits scoorden met eigen composities voor piano en orkest. De voorstelling is zondag 30 oktober  vanaf 16.00 uur. Tickets kosten €12,50 incl. een consumptie en hapjestafel na afloop.

Laurens van Rooyen componeerde filmmuziek en universele songs die wereldwijd de aandacht trokken, zoals ‘Just a Simple Lovesong’ en ‘Imaginary Landscapes’. Tot op de dag van vandaag is zijn muziek te horen op de Japanse radio, in Zuid-Afrika en in de VS.

Van Rooyen is echter niet de musicus die stil blijft staan bij zijn behaalde successen. Zijn muzikale gedrevenheid en ambitie drijven hem telkens naar nieuwe composities en concerten. Het liefst speelt hij live zodat hij contact heeft met zijn publiek.

BEKENDE SONGS EN NIEUWE COMPOSITIES

Zijn najaarsconcerten hebben een afwisselend programma van bekende songs van eigen hand en nieuwe composities. Omdat bij van Rooyen muziek en verhaal bij elkaar horen neemt hij zijn publiek mee in de achtergrond van ieder stuk. Zo componeerde hij ‘La Bobadilla’ nadat hij werd betoverd door het spel van een Spaanse gitarist. ‘Just a Simple Lovesong’ componeerde hij in één middag omdat de cd nog een laatste nummer nodig had. Het werd een wereldhit!

HET BIJNA ONDENKBARE

In 2022 werkt hij aan een ‘Rhapsody’ met als inspiratie de Amerikaanse Gerswhin, maar ook Oost-Europese componisten. Bij de heftige Oekraïense oorlogsbeelden werd het stuk een ode aan het bijna ondenkbare. Net als Shakespeare zegt Van Rooyen met zijn muziek: ‘There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy’.

Een heerlijke zondagmiddag genieten dus! Na afloop van de voorstelling staat er een goedgevulde hapjestafel voor u klaar en zal Laurens van Rooyen hoogstpersoonlijk zijn cd’s signeren in onze gezellige foyer. Zien we u dus zondagmiddag 30 oktober? Bestel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Laurens van Rooyen behoort tot de legendarische groep pianisten die wereldhits scoorden met eigen composities voor piano en orkest.
advertentie
advertentie