Afbeelding
De Bazuin

Harmonie de Bazuin geeft kerstconcert in de Grote Kerk - win gratis kaarten!

8 december 2022 om 13:13 Muziek

GORINCHEM Het jaarlijkse kerstconcert van de Bazuin, alweer de 33ste editie- staat nu gepland op vrijdag 23 december in de Grote Kerk. Na een aantal jaren van afwezigheid mogen we weer gezamenlijk genieten van dit altijd zeer fraaie concert. ‘Fijn dat het weer kan’,  zeggen ze bij De Bazuin. Lezers van De Stad Gorinchem maken kans op vrijkaarten voor dit concert.

Een dergelijk concert, zo twee dagen voor kerst moet de bezoekers het warme kerstgevoel meegeven. Is de kerk ook warm? Ja, ondanks de hoge extra energiekosten heeft de organisatie besloten ook hierin te investeren. ,,We kunnen de mensen niet in de kou laten zitten. Was het eerst corona dan is het nu de energie die meespeelt bij organisatie van een dergelijk concert. Het is zoals het is,” zo laat een woordvoerder weten. De traditie wordt dit jaar doorbroken. Altijd was het concert op zaterdag, een week voor kerst maar nu is het concert op vrijdagavond.

VERRASSENDE ELEMENTEN De algehele programmering is van dirigent Jos Jansen en staat garant voor verrassende muzikale elementen die zijn ingebouwd. De programmering is veelzijdig, solistisch, instrumentaal maar ook met veel samenzang. Na een succesvol optreden van de harmonie De Bazuin tijdens het Lingehavenconcert zijn de verwachtingen hoog gespannen. Sopraan Irene Hoogveld, het 70 mans Ulfts mannenkoor onder leiding van Christo Guenov en De Bazuin onder leiding van Jos Jansen staan garant voor een fantastisch kerstconcert. Het concert duurt een uur voor- en een uur na de pauze.

KONINKLIJK Dirigent Jos Jansen begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De Koninklijke Harmonie De Bazuin bestaat 133 jaar en heeft een rijke historie in de Gorcumse samenleving. De enthousiaste maar ook zeer kritische en gedisciplineerde aanpak van dirigent Jos Jansen werp zijn vruchten af. Dat gaat gepaard met groei in alle geledingen.

SOPRAAN Irene Hoogveld studeerde in 2017 cum laude af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle bij Claudia Patacca. Zij studeerde vervolgens aan de gerenommeerde Guildhall School of Music & Drama in Londen (UK) als een Guildhall Artist Master bij Sarah Pring, waar zij in 2019 afstudeerde. Irene heeft als intens authentieke zangeres/actrice een snel groeiende lijst aan rollen op haar naam staan.

CHRISTO CUENOV Het Ulfts Mannenkoor, opgericht in 1957 is al zestig jaar een begrip, niet alleen in Ulft en de Achterhoek, ook landelijk en internationaal zijn de kwaliteiten van het koor doorgedrongen. Sinds 1 maart 2018 is de muzikale leiding in handen van Christo Guenov. Geboren in 1977 en opgegroeid in Sofia (Bulgarije). Op 4-jarige leeftijd kwam zijn muzikaliteit al tot uiting en speelde hij al piano. Na zijn middelbare school studeerde hij aan het conservatorium in Bulgarije, met als hoofdvak klassieke piano en als bijvak koordirectie. In 1999 behaalde hij daar zijn masterdiploma en is toen naar Nederland vertrokken.

Kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem. Vrijdag 23 december. Aanvang 19.30 uur. Kerk is open om 19.00 uur. Vrije zitplaatsen. Entree is vijftien euro per persoon inclusief koffie of thee en programmaboekje. Tickets zijn verkrijgbaar via de website: www.debazuin-gorinchem.nl Kaartverkoop in Gorinchem: Primera Arkelstraat, Primera Gorinchem Oost en Bruna Piazza Center. Of scan de QR-code en bestel direct!

WINACTIE: MAAK KANS OP GRATIS KAARTEN
Lezers van De Stad Gorinchem maken kan op gratis kaarten voor het concert. Om hiervoor in aanmerking te komen hoef je slechts vóór vrijdag 21 december een mailtje te sturen naar stad.gorinchem@bdu.nl onder vermelding van ‘gratis kaarten Kerstconcert De Bazuin’. 

Scan de QR-code en bestel direct uw ticket(s)!
advertentie
advertentie