Afbeelding
Dick Bosch

Fantastische Matthäus Passion in Grote Kerk Gorinchem

7 april 2023 om 20:38 Muziek

GORINCHEM Voor de 25ste maal is vrijdagmiddag de Matthäus Passion uitgevoerd in de Grote Kerk te Gorinchem. Net als vele voorgaande jaren was het een zeer indrukwekkende uitvoering die kan concurreren met de mooiste opnames die verkrijgbaar zijn. Een prestatie waar de organisatie, de Lionsclubs van Gorinchem en Werkendam, trots op mag zijn.

Veel vaste medewerkers waren wederom present. Het Christelijk Oratoriumvereniging ‘Gorkum’ en het barokorkest ‘Florilegium Musicum’. Ook wat vroeger het Sacramentskoor uit Breda was, maar nu door aanwezigheid van meisjes is veranderd in Kooracademie Breda, was van de partij. De emancipatie is niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Meerdere solisten die al eerder in Gorinchem waren te beluisteren, werden aangevuld met enkele nieuwe gezichten. 

Een rots in de branding vormen de tenor Peter Vos en Ronald Dijkstra die de Christuspartij vertolkte. Ook bas Willem de Vries was zeer overtuigend. Nieuw waren de sopraan en de mezzosopraan die de altpartij op zich nam. Dit pakte goed uit al was de sopraan met veel volume soms wat moeilijk verstaanbaar.
De kerk was vol en de aanwezigen waren zichtbaar ontroerd door wat er geboden werd. Een hoogtepunt in Gorinchems cultuur gebeuren. Een langdurige staande ovatie was het resultaat van een grootse uitvoering van het bekende werk van Johan Sebastiaan Bach.
Nu weer een jaar wachten.
Boudewijn Verhoef

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie