Urker Mans Formatie
Urker Mans Formatie

Met korting naar concert Urker Mans Formatie in Gorinchem

7 juni 2023 om 14:23 Muziek

GORINCHEM Op vrijdag 7 juli geeft de Urker Mans Formatie een zomerconcert in de Grote Kerk in Gorinchem. Het ensemble van veertien zangers in Urker klederdracht brengt een programma ten gehore met vier verschillende genres.

De zangers komen binnen in processie met Psalm 107 ‘Zij die de zee bevaren’. Urk is van oudsher verbonden met de zee en dat vind je terug in het repertoire. ‘Ruwe Stormen mogen woeden’ maar ook ‘Hij die rustig en stil’ getuigen hiervan. Dat is echter niet het enige waar een avond van de Urker Mans Formatie over gaat. Ze brengt ook een aantal spirituals ten gehore zoals bijvoorbeeld ‘The Holy Highway’ en ‘Roll Jordan roll’ waarin de muziek de tekst versterkt. 

Het volgende genre is het klassieke. Twee delen uit het Requiem van Mozart komen aan bod in Lacrymosa en Dies Irae. Na de pauze komen populaire klassiekers aan bod in de Twaalf rovers en The Rhythm of Life. 

Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die, naast zijn begeleiding, enkele improvisaties ten gehore brengt. De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus die het beste uit de stemmen naar boven haalt. De zangers treden ook solistisch op waarbij hun stem nog beter tot zijn recht komt. Een avond met de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten in een ongedwongen sfeer.

Het concert is op vrijdag 5 juli vanaf 19.30 uur in de Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem. Toegang : € 18,=. Kinderen t/m 11 jaar gratis. Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Voorverkoop : VVV-Gorinchem, Grote Markt 17, Gorinchem.

Kortingsactie:
Lezers van De Stad Gorinchem krijgen op vertoon van deze advertentie aan de kassa een korting van € 4,= op de entree en betalen € 14,= ipv € 18,= per kaart. (max. 2 pers./bon).
Voor online bestellingen geldt de actiecode: SG707.

De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie