Afbeelding
Staatsbosbeheer

Grote grazers excursie Loevestein

31 augustus 2019 om 15:09 Natuur en milieu

POEDEROIJEN Op zaterdag 7 september organiseert Staatsbosbeheer samen met kuddebeheerder FREE Nature een excursie speciaal gericht op de grote grazers in het Munnikenland.

Grote grazers zijn een belangrijk hulpmiddel in het beheer van onze Nederlandse natuurgebieden. Wilde kuddes paarden en runderen zijn een inmiddels bekend gezicht geworden de natuur om ons heen, maar wat doen ze daar eigenlijk? En waarom lopen er natuurlijke kuddes en geen boeren vee? En wat moet ik doen als ik met mijn auto naar Slot Loevestein rijd en er staat een kudde op de weg? Tijdens de excursie kun je alle vragen stellen aan de kuddebeheerder van Free Nature.

Als deelnemer krijg je de kans om de Konikpaarden en Rode Geuzen van dichtbij te zien en leer je alles over hun gedrag.

De excursie begint om 14.00 uur en duurt 2 uur. Je start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn €3,- voor kinderen en €5,- voor volwassenen. Betalen doe je bij de kassa van Slot Loevestein. Houd er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten lopen is vanaf de parkeerplaats naar het kasteel. Het adres is Loevestein 1 in Poederoijen.

Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens.

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar Saskia Linssen, s.linssen@staatsbosbeheer.nl of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein

Afbeelding
advertentie
advertentie