Afbeelding
Louis van Oort

Biogas in gemeente West Betuwe

4 januari 2020 om 09:17 Natuur en milieu

GELDERMALSEN De eerste vergadering van de raad West Betuwe in 2020 is op dinsdag 7 januari. Deze beeldvormende avond staat in het teken van biogas. Initiatiefnemer RE-N wil een biogasinstallatie plaatsen op het terrein van de Avri in Geldermalsen. Dit heeft natuurlijk gevolgen. Tijdens de beeldvormende avond krijgt de raad hier meer informatie over.

Met een biogasinstallatie wordt organisch materiaal, in dit geval vooral vloeibare mest, omgezet in biogas. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als duurzame elektriciteit en warmte. In oud-gemeente Geldermalsen is dit onderwerp al eens besproken. Het besluit hierover is doorgeschoven naar de nieuwe gemeente West Betuwe.

BEELDVORMING Op 7 januari presenteert RE-N de plannen voor een biogasinstallatie aan de raad West Betuwe. Hij heeft hiervoor het terrein van de Avri op het oog. Om dit te kunnen realiseren, moet RE-N een vergunning aanvragen. Deze geeft de Provincie Gelderland uit, maar de raad West Betuwe moet hier eerst toestemming voor geven.

De raadsleden hebben informatie nodig om die beslissing te nemen. Na de presentatie van RE-N op 7 januari kunnen ze daarom vragen stellen aan RE-N, omwonenden van het Avri-terrein, de vergunningverlenende Omgevingsdienst en de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO).

Nadat alle vragen beantwoord zijn, is er ruimte voor een inhoudelijke discussie. De avond sluit af met een samenvattende conclusie door wethouder Govert van Bezooijen. Hij licht toe hoe het traject verder verloopt.

Dinsdag 7 januari | 20.00 uur, Raadszaal, Kuipershof 2 in Geldermalsen

Dit is een openbare raadsavond, dus alle geïnteresseerden zijn welkom.

advertentie
advertentie