Veggie Challenge app vernieuwd
Veggie Challenge app vernieuwd ProVeg

Noord- en Zuid-Hollanders meest geneigd tot vermindering vleesconsumptie

Natuur en milieu Deel je nieuws

Uit analyse van de gegevens van meer dan 75.000 Nederlanders die hebben deelgenomen aan de Veggie Challenge van ProVeg blijken opvallende verschillen: bijna 50% van alle deelnemers is afkomstig uit Noord- (28,1%) en Zuid-Holland (21,3%) en slechts en slechts 7% van alle deelnemers is man. Aanleiding voor de analyse van alle deelnemers vormde de optimalisatie van de Veggie Challenge App, waarmee het deelnemers nog gemakkelijker wordt gemaakt hun vleesconsumptie te verminderen. De challenge is in 2011 door ProVeg ontwikkeld en helpt deelnemers om 30 dagen lang minder tot geen vlees te eten, met behulp van recepten, tips en persoonlijke coaching. 

Provinciale verschillen
Uit de herkomstanalyse blijkt verder dat de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland respectievelijk 12%, 11% en 8% van de deelnemers leveren, de overige provincies komen niet boven de 5% uit. Volgens Veerle Vrindts, CEO en oprichter van de Nederlandse tak van ProVeg, is het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke deelnemers te verklaren: "Wij zien al jaren dat vrouwen de drijvende kracht zijn achter de vegarevolutie. Ondanks groeiende emancipatie in de keuken, is in veel gezinnen vaak de vrouw degene die kookt, beslist wat er op tafel komt en welke boodschappen in huis worden gehaald. Meerdere deelneemsters vertellen ons achteraf dat niet alleen zijzelf, maar ook hun partner en kinderen plantaardig aten tijdens de Veggie Challenge. Soms merkte de rest van het gezin het verschil niet eens op." 

Dat het verschil in geografische herkomst zo groot is, verrast haar: "Het is bekend dat plantaardig eten vooral in een stroomversnelling zit in grote steden waar veel millennials wonen én er keuze is uit een uitgebreid vega(n) aanbod in de horeca, zoals Amsterdam en Rotterdam. Maar ook in kleinere steden zoals Utrecht, Nijmegen en Groningen zie je heel positieve ontwikkelingen. Deze hebben sinds kort bijvoorbeeld zelfs een eigen vegan studentenvereniging en de plantaardige horecagelegenheden springen er als paddenstoelen uit de grond."

Veggie Challenge App
Bij de optimalisatie van de app is rekening gehouden met zo divers mogelijke wensen en voorkeuren. Met de toevoeging van vele recepten, een weekmenu-planner en boodschappenhulp wordt de Veggie Challenge voor iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond, nog aantrekkelijker. De vernieuwde app is vanaf nu (gratis) in de Play Store en App Store te downloaden. Of kijk op www.veggiechallenge.nl

advertentie