Afbeelding
groei en bloei

Groei en Bloei Gorinchem stelt zes tuinen open

19 augustus 2021 om 08:35 Natuur en milieu

GORINCHEM Groei en Bloei Gorinchem stelt zaterdag 28 augustus zes tuinen open in Hardinxveld, Herwijnen, Lexmond en Schelluinen. Er zijn onder andere borders met (vaste) bloeiende planten, veel groen, waterpartijen, fruitbomen, prairietuin, cottageachtige tuin, bostuin’ en een pluktuin te bewonderen. 

Rijnstraat 5, Hardinxveld
Deze tuin is in afzonderlijke kamers verdeeld. Voor- en zijtuin is een cottage tuin met vijver, sierkers, leilinden en een oude kastanjeboom. De achtertuin is een natuurtuin waar veel vogels te zien zijn.

Voordijk 37, Schelluinen
Borders met verschillende kleurenthema;s en rozenperken met lavendel. In het midden ligt een natuurlijke vijver. Daarachter de prairietuin met diverse grassoorten maar ook heel veel vaste planten. Niet te vergeten de kassen, moestuin en de fruitkooi.

Nolweg 5, Schelluinen,
In deze ‘bostuin’ is veel natuurlijke schaduwbeplanting en hier en daar mag de natuur zijn gang gaan. Er zijn herfstbloeiers, grassen en verspreid over de tuin zitjes. Geniet van het uitzicht over de weilanden en voor de liefhebbers van het klein vee.

Roerdompstraat 5, Schelluinen
De tuin is in 2000 aangelegd en rond het huis zijn de strakke lijnen van het huis aangehouden. In de voortuin bomen met siergrassen. Achter in de tuin een waterbalkon waar het hemelwater instroomt. Midden in de tuin is een sloot met snoekkruid. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u genieten van muziek op Djembé en Gnogi.

Ingang tuin naast Raayweg 8, Herwijnen
Deze tuin bevindt zicht tussen de boomgaarden. Een open tuin met prachtige bomen en vaste planten. Ook is er een gedeelte met moestuin en vijver. Rond de vijver is een pluktuin met kleurrijke eenjarige en vaste planten. De pluktuin is ook opengesteld voor publiek, dus er kan ook een mooi boeket geplukt worden.

Kortenhoevenseweg 47, Lexmond
Deze tuin is 1100 m² groot en de borders zijn op kleur in banen aangelegd, welke samen de kleuren van de regenboog vormen. Ook zijn er veel irissen waaronder de koningsblauwe baardiris. Alle redenen voor de eigenaren om de tuin Et Iris te noemen, latijn voor regenboog. De tuin is recent uitgebreid en een klein stukje is alvast ontwikkeld.

Bezoekers kunnen genieten van de uitleg van de tuineigenaren, maar mogen ook zelf rondlopen. De tuinen zijn geopend van 10.00 uur – 17.00 uur en de toegang is gratis. Uitgebreide beschrijvingen van de tuinen zijn te vinden op www.gorinchem.groei.nl.

advertentie
advertentie