Overhandiging van het kunstwerk van het klaverblad door burgemeester Van Rappard bij de opening van Motel Gorinchem
Overhandiging van het kunstwerk van het klaverblad door burgemeester Van Rappard bij de opening van Motel Gorinchem Regionaal Archief Gorinchem

Nieuwe reclamemast langs A27 met knoop

5 maart 2021 om 18:52 Nieuwbouw

GORINCHEM Bij het vernieuwde hotel Gorinchem wordt een reclamemast gebouwd met een knoop, verwijzend naar het verkeersknooppunt van de A27 en de A15. Hotel Gorinchem liet zich inspireren door een kunstwerk van het knooppunt van de hand van Henk Tielman.

Bij de opening van Motel Gorinchem in 1968 werd het kunstwerk van Tielman geschonken door de gemeente Gorinchem. Het kunstwerk hing al die jaren in de entree van het Motel. Een medewerker van Hotel Gorinchem kwam met het idee in de reclamemast een knoop te leggen. Voor de bouw van de mast was een wijziging van het bestemmingsplan in de Gildenwijk nodig vanwege de hoogte van de mast van 41 meter. Maar tijdens de terinzagelegging diende niemand een zienswijze tegen het plan. Daarmee is de vergunning voor de bouw van de reclamemast met knoop nu verleend. 

De bouw van de mast kost ca. 750.000 euro. In overleg met de eigenaar kan de gemeente Gorinchem ook gebruik maken van de reclamemast. De mast bestaat uit drie schermen, één van de drie is gericht op woningen in de Gildenwijk. Om die reden wordt dat scherm in de avond uitgeschakeld om overlast voor omwonenden te voorkomen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Ontwerp van reclamemast met knoop
Het kunstwerk van het Klaverblad van Henk Tielman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie