Afbeelding
HBO Gorcum

Eerste lichting hbo-studenten ICT studeert af in Gorinchem

14 september 2019 om 13:04 Onderwijs

GORINCHEM Trotse gezichten woensdagavond op de Mollenburgseweg in Gorinchem. 26 Studenten van de Associate degree opleiding ICT Engineer van HBO Drechtsteden mochten daar hun hbo-diploma in ontvangst nemen. Zij zijn daarmee de eerste gediplomeerden van deze opleiding en tevens de eerste hbo-studenten die in de gemeente Gorinchem zijn opgeleid.

HBO Drechtsteden is de hbo-opleiding ICT Engineer twee jaar geleden gestart in samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en het Da Vinci College. In eerste instantie als tweejarige opleiding maar sinds afgelopen zomer ook officieel geaccrediteerd als Associate degree (Ad). De studenten die afstuderen ontvangen daarmee dan ook meteen het officiële Ad-diploma.

,,Ik ben heel trots dat ik samen met mijn medestudenten mijn Ad diploma ICT heb gehaald", zegt Leroy, student en medewerker van Kien. ,,Ik heb deze opleiding samen met twee collega's van mij gevolgd en als je me vraagt hoe ik de opleiding en de diploma-uitreiking vanavond heb ervaren op een schaal van 1-10 geef ik het een 12!"

Zijn werkgever geeft aan: ,,Werken in de ICT betekent een leven lang leren. Als werkgevers stimuleren we dan ook onze medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Er is zoveel werk voor goede ICT'ers, van mbo 4niveau tot aan universitair geschoold personeel. Er liggen volop kansen in deze branche."

Bijzonder en onderscheidend is dat gaat om een duale opleiding. Leren op school en leren op de werkplek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De studenten die deze opleiding volgen doen dat dan ook in combinatie met hun baan als ICT- er. De eerste lichting gediplomeerden is voor HBO Drechtsteden de bevestiging dat samenwerking op inhoud met het bedrijfsleven en overheid loont. Ook de gemeente is blij met dit initiatief.

Ro van Doesburg, wethouder onderwijs gemeente Gorinchem: ,,Wij zijn trots op hbo in Gorinchem en trots op de bedrijven en onderwijsinstellingen die deze opleiding hebben weggezet. En natuurlijk zijn we trots op de studenten die nu met hun hbo-diploma in de hand de volgende stap in hun carrière kunnen maken." Wijnand, medestudent van Leroy, heeft die kans al genomen. Hij is inmiddels een ICT opleiding begonnen op hogeschool Avans in Breda om van zijn Associate degree een bachelor titel te maken.

Sinds vorig jaar worden de diploma's van HBO Drechtsteden, als eerste hogeschool, ook opgeslagen in blockchain. Door deze nieuwe technologie is het diploma altijd vindbaar en kunnen werkgevers wereldwijd makkelijk checken of het diploma inderdaad door HBO Drechtsteden is uitgegeven en echt en authentiek is.

advertentie
advertentie