Fortes Lyceum, talentenstroom ArtFactory, sleept prijzen in de wacht op het NFFS

3 oktober 2019 om 16:42 Onderwijs Deel je nieuws

Op maandag 30 september heeft de ArtFactory afdeling van het Fortes Lyceum een 1e prijs gewonnen met de film “De kleurloze rups” van de leerlingen Arlendo, Rik, Mika en Sem (vorig jaar gemaakt in klas 3 ArtFactory) in de categorie “animatie onderbouw”.  Tevens hebben we een 2e prijs in de wacht gesleept met “Zoete Wraak” van Elin, Lana, Marith en Romy (vorig jaar klas 2 ArtFactory) in de categorie “1 minuut onderbouw”. 

Met deze 1e prijs gaan zij naar CAMERA ZIZANIO FILMFESTIVAL in Pyrgos, Griekenland. Dit festival geeft jonge Europese filmakers een podium en een kans om zich internationaal te oriënteren.

Met de 2e prijs nemen ze plaats in de jonge jury van het internationaal filmfestival georganiseerd door FILEM’ON. Filem’on wil film, beeld- en media geletterdheid voor kinderen en jongeren (van 2 tot 15 jaar) van alle cultuur en taalgemeenschappen in Brussel en Vlaanderen stimuleren. 

Zij deden mee aan de 15e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vond in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen werden door een deskundige jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond werden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.

JURYLEDEN NFFS                                                                                                                     De vakkundige jury, bestond uit filmregisseur Eddy Terstall, acteur en 3-voudig winnaar NFFS Nick Golterman, Marije Veenstra van IDFA, scenarioschrijver Marc Veerkamp, actrice Sonia Khurshid Eijken en Aneta Ozorek - directeur van KABOOM Animatie Festival, hebben de winnaars gekozen in de categorieën 1-minute, animatie, muziekclip, non-fictie en fictie.    

 

advertentie
advertentie