Afbeelding
C.S.E. Amperse

Veel enthousiaste bezoekers op open dag Lyceum Oudehoven

25 januari 2020 om 11:27 Onderwijs

GORINCHEM Meer dan 600 leerlingen uit groep 7 en 8 namen woensdag 22 januari een kijkje op de open dag van Lyceum Oudehoven, de school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs). De leerlingen ontvingen de bezoekers en verzorgden een rondleiding door de school.

In de lokalen lieten de docenten zien wat hun vak inhoudt en konden de bezoekers een workshop drama volgen, diverse proefjes doen en over een stormbaan rennen. In de aula waren kraampjes opgesteld waar bezoekers geïnformeerd konden worden over de leerlingenraad, de Groengroep (over hoe milieubewust Lyceum Oudehoven is), het vak Bewegen, Sport en Maatschappij en extra activiteiten van het bètaonderwijs. Daarnaast konden bezoekers zich op de foto laten zetten, waarna ze onder het genot van een vers gebakken stroopwafel konden luisteren naar de muzikale intermezzo's van de examenleerlingen muziek. De bezoekers hebben tijdens de open dag de sfeer geproefd, het gebouw verkend en weten nu wat er op Lyceum Oudehoven allemaal mogelijk is.

Op 5 februari houdt Lyceum Oudehoven ook nog een Doemiddag. Tijdens deze middag kunnen belangstellenden verschillende korte lessen volgen. Een echte TTO-les ervaren? Kom dan een proefles volgen op Lyceum Oudehoven. Aanmelden voor de Doemiddag en de proeflessen kan via https://oudehoven.cvo-av.nl/ontdek/aanmelden/

Op Lyceum Oudehoven kunnen leerlingen havo, atheneum, gymnasium of TTO-opleiding (tweetalig vwo) doen. Wie goed is in wiskunde of scheikunde, kan meedoen aan nationale olympiades of aan het bètaplusprogramma. Dit programma is een samenwerking met de Universiteit van Utrecht en houdt in dat de leerlingen deel kunnen nemen aan de U-Talent Academie. Ook kunnen leerlingen in kunstvakken en het sportvak BSM examen doen. Naast de reguliere lessen kunnen de leerlingen diverse erkende internationale certificaten behalen als het Cambridge certificate (Engels), Delf Scolaire (Frans) of Deutsches Sprachdiplom (Duits);

Lyceum Oudehoven is de enige gecertificeerde senior TTO-school in de regio waar de leerlingen zes jaar lang een programma van verdieping en verrijking volgen, gericht op Europese en internationale oriëntatie. In de laatste twee jaar nemen ze deel aan het IB-programma (International Baccalaureate): een pre-universitaire opleiding die zorgt voor aansluiting met internationale vervolgopleidingen.

advertentie
advertentie