Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Vignet Welbevinden voor scholen De Rotonde en De Kleine Wereld in Gorinchem

31 maart 2021 om 11:10 Onderwijs

GORINCHEM Scholen voor speciaal onderwijs De Rotonde en De Kleine Wereld hebben het themacertificaat Welbevinden van het vignet Gezonde School binnengehaald. Deze week onthulde wethouder Joost van der Geest op feestelijke wijze de bijbehorende bordjes aan de gevel van beide scholen.

Met het binnenhalen van het vignet Gezonde School wordt een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk op De Rotonde en De Kleine Wereld. Volgens een stappenplan hebben zij de afgelopen tijd extra ingezet op het thema Welbevinden, waarna zij de vignetten van wethouder Joost van der Geest in ontvangst konden nemen.

ERKENNING VOOR HET TEAM Directrice De Rek: ,,Dit geeft mooie erkenning aan de inzet van het team. Ook laten we met de vignetten aan de buitenwereld zien waar de school voor staat. Alle thema’s van de Gezonde School zijn belangrijk voor een prettige leeromgeving en de gezondheid van de leerlingen. Maar bij ons, in het gespecialiseerd onderwijs, staat welbevinden op nummer één. Een kind dat niet lekker in z’n vel zit leert ook niet goed.” 

De school werkte al met Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS), gericht op het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt.

EIGEN TEMPO Ook wethouder Van der Geest is trots: ,,Je ziet dat de leerlingen hier op hun plek zijn. Het team creëert de rust waarin zij zich op eigen tempo kunnen ontwikkelen. Dat draagt ook bij aan het welbevinden van leerkrachten, wat vooral in deze tijd ook belangrijk is. Het is enorm goed dat deze scholen de kinderen helpen met hun beperkingen om te gaan en met de wereld. Daar heb ik enorme waardering voor. Deze bordjes hangen hier terecht!”

De Gezonde School-aanpak helpt scholen structureel aandacht te besteden aan gezondheid op verschillende vlakken. Volgens een stappenplan wordt gewerkt aan verschillende thema’s, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school en een externe adviseur van de GGD. Zo wordt een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk.

Afbeelding
advertentie
advertentie