Fleur en Tabitha zijn de eerste leerlingen op de Windroos met het Adobe Certificaat
Fleur en Tabitha zijn de eerste leerlingen op de Windroos met het Adobe Certificaat De Windroos

Fleur en Tabitha halen op de Windroos hun Adobe Photoshop certificaat

15 mei 2021 om 15:37 Onderwijs

GORINCHEM De Windroos is de eerste vmbo school in Nederland die het Adobe Photoshop certificaat mocht uitreiken aan twee leerlingen. Dat is uniek voor Nederland: Je Photoshop certificaat halen op een vmbo school.

De afgelopen maanden hebben Fleur en Tabitha uit klas 4 Media & vormgeving erg hard gestudeerd en geoefend om Adobe Photoshop onder de knie te krijgen. Het examen toetst niet alleen de praktische vaardigen maar ook de theoretische kennis van Adobe Photoshop. Het examen wordt wereldwijd door Adobe uitgegeven en daarom is het heel erg knap en een grote prestatie dat Fleur en Tabitha dit als eerste VMBO leerlingen van Nederland hebben behaald.

PITTIG Na flink wat zenuwen en nog een hele ochtend examentraining, konden ze eindelijk beginnen. Het examen was behoorlijk pittig maar ze hebben zich goed staande weten te houden met een goed resultaat als gevolg. Inmiddels is het certificaat vanuit Utah binnen en wellicht zien we Fleur en Tabitha terug op het Nederlands Kampioenschap Adobe dat in het najaar van 2021 wordt gehouden. Met dit certificaat op zak, ligt de wereld aan hun voeten. De Windroos is enorm trots op hen.


MEDIA & VORMGEVING
Leerlingen die het vak Media & vormgeving volgen, kunnen op de Windroos hun ACA halen. ACA staat voor Adobe Certified Associate. Dit is een door het bedrijfsleven erkend certificaat dat de bekwaamheid aantoont in Adobe-gereedschappen voor digitale communicatie. Door een certificaat te halen onderscheiden leerlingen zich, verhogen ze hun zelfvertrouwen en breiden ze hun carrièrekansen uit. Een paar jaar geleden is de Windroos gestart met een Media & vormgeving programma. Hierin kunnen talentvolle creatieve leerlingen breed kennis maken met de wereld van media, design en technologie. Een mooie voorbereiding op creatieve opleidingen in het mbo. De Windroos is vorig jaar een officieel Adobe Testing Center geworden. Daarmee wordt leerlingen die dat willen iets extra geboden: een officieel erkend Adobe certificaat.

advertentie
advertentie