Afbeelding
Gilde Vakcollege Techniek

Leerlingen Gilde Vakcollege Techniek bezoeken hotspot Van de Beek

Onderwijs

GORINCHEM Op dinsdag 18 januari zijn de eerste infra-leerlingen van het Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem naar de ‘hotspot’ bij Van de Beek kabels en leidingen BV in Neerijnen geweest. De leerlingen kregen hier onder andere les in het ‘Veilig werken langs de weg’ en ‘Digitaal uitzetten en inmeten met GPS’. Een hotspot is een leslocatie bij een bedrijf, waardoor leerlingen de nieuwste materialen en technieken leren op de plek waar het allemaal wordt toegepast. 

Beide onderdelen bestonden uit zowel een theoretisch als een praktisch onderdeel. Eerst kregen de leerlingen over beide onderdelen een stuk theorie en per onderdeel werd dit afgesloten met een toets. Tussendoor kregen de leerlingen ook nog een rondleiding door dit bedrijf waar ze een kijkje namen bij de werkplaats en op kantoor. 

GPS-GEGEVENS Op kantoor gaf een van de werkvoorbereiders uitleg over het verwerken van de ingemeten GPS-gegevens. Na de lunch gingen de leerlingen naar buiten om de geleerde theorie in praktijk te brengen. Hier gingen de leerlingen aan de slag met het plaatsen van een wegafzetting en moesten ze een leiding uitzetten met behulp van GPS.

Al met al vonden de leerlingen het een zeer interessante dag en ze kijken uit naar 8 februari. Dan staat er voor de leerlingen weer een leerzame dag ingepland bij Van de Beek. ,,Het Gilde Vakcollege Techniek wil Van de Beek kabels en leidingen BV bedanken voor het openstellen van hun bedrijf en in het bijzonder willen zij Wim Hoogendoorn bedanken voor het verzorgen van de leerzame lessen.”

Dat er in de techniek ontzettend veel werk te doen is, mag duidelijk zijn. Voor alle leerlingen uit groep 8 die ook aan de slag willen met infra of met een andere technische tak van sport, mag het Gilde Vakcollege Techniek haar deuren gelukkig ook weer fysiek openen. Op de website van de school kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor het volgen van een rondleiding.

advertentie