Directie en leerlingen Tweemaster blij met erkenning Excellente School
Directie en leerlingen Tweemaster blij met erkenning Excellente School Tweemaster

Ballonnen en taart op De Tweemaster voor predicaat Excellente School

Onderwijs

GORINCHEM Bij twee scholen in Gorinchem stond maandagmiddag een koerier voor de deur met een heel bijzonder koffertje. In die koffertjes zaten de officiële predicaten “Excellente School” voor basisschool De Tweemaster en voor het Fortes Lyceum. Daarmee zijn dit de eerste Excellente Scholen in Gorinchem.

Zij krijgen deze beloning omdat hun scholen goed onderwijs bieden en daarnaast uitblinken met een bijzonder aanbod. Voor beide scholen heeft dat veel te maken met aandacht voor de individuele talenten van leerlingen. Twee trotse directeuren namen het predicaat met hun teams in ontvangst. Ook de interim bestuurder van Stichting OVO, Yolande Ulenaers, is blij met dit nieuws: ,,Dit is precies waar de openbare scholen in Gorinchem voor staan: hoog in kwaliteit en vooral fijne scholen waar alle leerlingen zich volop kunnen ontplooien. Juist in deze tijd is die erkenning heel mooi.”

Vanochtend kreeg OBS De Tweemaster #Gorinchem het mooie bericht dat het predicaat #Excellent is toegekend. Gefeliciteerd! pic.twitter.com/tPDwxWM1Wn

— Martijn Hassouna (@MartijnHassouna) January 24, 2022

VEILIG De Tweemaster ontving het predicaat Excellente School voor hun aanbod voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. In het juryrapport staat onder andere dat De Tweemaster door kindgericht te werken zorgt dat alle leerlingen met plezier naar school gaan. En dat zij die dingen leren waardoor ze zelfredzaam verder gaan naar de middelbare school. Directeur Miëlle van der Heijden is heel blij met de beoordeling: ,,Het belangrijkste vind ik dat erkend wordt dat leerlingen op De Tweemaster in een veilige, gezellige omgeving heel goed onderwijs krijgen. Het predicaat Excellente School bewijst dat we daarin slagen.” De school vierde feest met ballonnen en taart vanwege het behalen van het predicaat.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie