Afbeelding
CVO-AV
advertorial

Techniekhavo in het regeerakkoord

15 februari 2022 om 13:33 Onderwijs

GORINCHEM Sinds 2016 bieden de CVO-AV scholen Calvijn, Gilde Vakcollege Techniek en Lyceum Oudehoven samen techniekhavo aan. Een havo voor doeners. Dat is de gedachte achter de techniekhavo. CVO-AV is met de techniekhavo een trendsetter in vernieuwend praktijkonderwijs in Nederland. In het regeerakkoord van 15 december wordt de techniekhavo zelfs genoemd als arbeidsmarktrelevante beroepsopleiding. 

Het praktijkvak techniek vergroot de motivatie van leerlingen op het havo. Leerlingen krijgen daarnaast op deze manier een betere aansluiting met een HBO beroepsopleiding. Technische bedrijven in de omgeving willen graag hoger technisch geschoold personeel dat ook beschikt over praktische technische kennis en vaardigheden. Onze techniekhavoleerlingen kunnen in de toekomst aan deze vraag voldoen. Wij zijn er dan ook trots op dat de techniekhavo nu ook de landelijke politiek heeft bereikt en dat ons onderwijsconcept nu zelfs als voorbeeld dient voor andere scholen. 

Naast de techniekhavo is een landelijke ontwikkeling gaande onder de noemer HavoP, dat staat voor havo-praktijk. Op dit moment worden in opdracht van OCW twee praktijkgerichte examenprogramma’s voor het havo ontwikkeld. Als CVO-AV zijn we bij deze ontwikkelingen betrokken. We willen in de toekomst dit praktijkgerichte programma binnen de techniekhavo gaan aanbieden. Tevens zijn we bezig met de ontwikkeling van een zorghavo. Ook hiervoor kunnen we gebruik maken van het nieuwe vak havop. 

advertentie
advertentie