De HBS leerlingen in de voormalige ULO aan de Zusterstraat
De HBS leerlingen in de voormalige ULO aan de Zusterstraat Aangeleverd

HBS’ ers van 1967 houden na 55 jaar reünie

27 mei 2022 om 14:39 Onderwijs

GORINCHEM In 1967 deden negenendertig jonge mensen eindexamen aan de christelijke HBS aan de Oude Hoven, vijftien de A- en vierentwintig de B-kant. Sinds 2007 houden ze iedere vijf jaar een reünie en dit jaar bezochten ze het Gorcums Museum en het Hendrik Hamelhuis.

Het gebouw staat er nog steeds, maar de Hogere Burger School is inmiddels een instituut dat tot het verleden behoort. Veertig jaar na hun eindexamen – in 2007 – besloten twee klasgenoten om een speurtocht op touw te zetten naar alle anderen uit die groep. Iedereen werd getraceerd! Dat leidde tot een succesvolle reünie, met dertig deelnemers van de oorspronkelijke negenendertig. En ze bleven bij elkaar komen. Om de vijf jaar. Vanuit Eelde in de provincie Groningen tot ’s Gravenpolder in Zeeland.

Afgelopen zaterdag zagen ze elkaar weer. Deze keer met achttien deelnemers, als gevolg van o.a. afzeggingen vanwege vakantie. Iedereen is inmiddels met pensioen. ,,Helaas zijn enkelen niet meer onder ons. Facts of life. Niet te vermijden. Deze keer bezochten we - onder leiding van bekwame gidsen - het Gorcums Museum en het Hendrik Hamel Huis. Dat laatste was voor een aantal mensen een complete verrassing. Ze hadden er nog nooit iets van gehoord”, zo schrijft Bert Gorlee aan de redactie. 

De oud leerlingen deden alles te voet, afgerond met een korte wandeling naar de voormalige ULO-school in de Zusterstraat. Daar volgde een ‘ask me anything’-sessie over Vluchtelingenwerk, met verve verzorgd door Hanso Pagano, één van de vrijwilligers van het kantoor in de ULO. En – last but not least – afgesloten met een door iedereen zéér gewaardeerd Iraans buffet, met liefde bereid door de in onze stad inmiddels vermaarde chef Abbas. ,,Al met al een zeer geslaagde dag voor een mooie groep 70-plussers, 55 jaar na het behalen van het HBS-diploma!”., zo beëindigt Gorlee zijn mail.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie