Leontien van Honk neemt namens de Voedselbank Gorinchem de cheque met de opbrengst van de Kerstcollecte in ontvangst van de Leerlingenraad van CBS De Tamboerijn.
Leontien van Honk neemt namens de Voedselbank Gorinchem de cheque met de opbrengst van de Kerstcollecte in ontvangst van de Leerlingenraad van CBS De Tamboerijn. cbs De Tamboerijn

CBS Tamboerijn overhandigt cheque aan Voedselbank Gorinchem

27 januari 2023 om 09:56 Onderwijs

GORINCHEM Tijdens de Kerstviering van CBS De Tamboerijn in de Grote Kerk is een collecte gehouden voor de Voedselbank in Gorinchem. Deze week werd de opbrengst van 475 euro door de Leerlingenraad overhandigd aan Leontien van Honk van de Voedselbank. 

Voor de leerlingen gaf Leontien een presentatie over het doel en het werk van de voedselbank. Zij gaf aan dat het soms lastig is om voldoende verse producten aan te kunnen bieden aan de klanten van de voedselbank, zeker nu supermarkten minder doneren. Daarom kwam een financiële donatie goed van pas. De kinderen waren erg geïnteresseerd in het verhaal van Leontien en konden al hun vragen kwijt. 

Ook vertelde Leontien dat het voor de voedselbank niet altijd meevalt om de juiste mensen te bereiken, er is soms onnodig sprake van schaamte. Daarom riep ze de leerlingen op om ook in hun eigen omgeving oog te hebben voor mensen die misschien in aanmerking komen voor de hulp van de voedselbank. Als Vreedzame school wil De Tamboerijn hier graag aan meewerken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie