Wethouder Eelke Kraaijeveld van duurzaamheid zet in op energiebesparing
Wethouder Eelke Kraaijeveld van duurzaamheid zet in op energiebesparing Gemeente Gorinchem

Vouchers voor energiebesparende maatregelen

18 juli 2020 om 12:27 Overig

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem gaat vouchers uitdelen onder minima en huiseigenaren voor energiebesparende maatregelen. Deze kunnen verzilverd worden bij een webwinkel, de Gorinchemse bouwmarkten toonden geen interesse bij de aanbesteding.

Het geld voor de duurzaamheidsmaatregelen is afkomstig uit twee regelingen. De raad stelde augustus vorig jaar een bedrag van 101.000 euro beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen voor minima zoals LED lampen en tochtstrippen. De provincie legde hier 17.000 euro bij. Uit de landelijke regeling Regeling Reductie Energiegebruik ontving Gorinchem een subsidiebedrag van 240.000 euro voor de inzet van energiecoaches. Van dat bedrag is 136.500 euro gereserveerd voor de voucherregeling.

Om te voorkomen dat door het samenvoegen van deze twee regelingen een Europese aanbesteding moet worden gehouden, besloot de gemeente de regelingen in samenwerking met het Energieloket uit te voeren. Mochten huiseigenaren of minima problemen hebben met het verzilveren van de vouchers bij de webwinkel, dan kunnen ze een beroep doen op het Energieloket. De bestelde pakketten worden vervolgens thuis bezorgd.

advertentie
advertentie