Sint 'Pierre' verrast raadslid Marjo Molengraaf met rekenmachine en boterletter
Sint 'Pierre' verrast raadslid Marjo Molengraaf met rekenmachine en boterletter Hannie Visser-Kieboom

Sint ‘Pierre’ verrast raadslid Molengraaf met rekenmachine

3 december 2020 om 14:03 Overig

GORINCHEM Geheel onverwacht belde Sinterklaas donderdagmiddag aan bij raadslid Marjo Molengraaf (SGP/ChristenUnie). Hij verraste haar met een rekenmachine en een lekkere boterletter. Een onverwachte surprise die haar werd aangeboden door collega raadslid Pierre Schefferlie (Democraten Gorinchem).

Het botert al een tijdje niet zo tussen de oppositie en coalitie in de Gorcumse raad. Luisteren naar elkaar is niet altijd eenvoudig voor de politici, menigmaal uit de oppositie felle kritiek op het college en de coalitiepartijen. Dat kan beter zo dacht raadslid Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem. Zo spraken ze in het voorjaar samen over de Perspectiefnota en deed Schefferlie de toezegging om later in het jaar samen naar de begroting te kijken. Een gelofte die hij niet gestand deed. Zo is de SGP/ChristenUnie van mening dat de schuldenlast van de gemeente Gorinchem uit de hand loopt, ze stemde dan ook tegen de begroting.

Tijdens het begrotingsdebat sprak Marjo Molengraaf al haar teleurstelling uit over het niet samen optrekken bij het opstellen van de begroting, zoals in het voorjaar was afgesproken met de coaltie. ,,Dat hebben we te weinig gedaan”, zo erkende raadslid Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem tijdens de begrotingsbehandeling. Ook liet hij doorschemeren dat hij met Sinterklaas een cadeautje aan zou bieden. Donderdagmiddag voegde hij de daad bij het woord. ,,We moeten minder politiek bedrijven en meer samen optrekken in de raad zo liet hij weten.. ,,Marjo Molengraaf is altijd streng voor het college, maar ze heeft wel altijd goede moties”. Als surprise overhandigde de Sint haar een rekenmachine, zodat haar fractie nog beter de begroting kan beoordelen.

advertentie
advertentie