Kwartiermaker Erik Fledderus is positief over kansen voor HBO in Gorinchem
Kwartiermaker Erik Fledderus is positief over kansen voor HBO in Gorinchem Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem

Kwartiermaker positief over kansen Hoger Onderwijs Gorinchem

Overig

GORINCHEM Kwartiermaker Erik Fledderus van stichting Hoger Onderwijs Gorinchem is positief over de kansen voor Hoger Onderwijs in Gorinchem. Dat laat hij weten in de nieuwsbrief van de stichting.

In oktober 2020 ging hij van start als kwartiermaker voor Stichting Hoger Onderwijs in Gorinchem. In de maanden voorafgaand had hij al veel verkennende gesprekken gevoerd met de gemeenteraad en wethouder Ro van Doesburg. Ook sprak hij met werkgevers in en om Gorinchem om hun perspectief op beroepsonderwijs in het algemeen en in Gorinchem in het bijzonder te leren kennen. Verder legde hij contact met mogelijke publieke en private onderwijspartners. 

,,Samen met onze commissie Onderwijs & Ontwikkeling wordt tevens de onderwijspropositie opnieuw tegen het licht gehouden, waarbij ik de feedback uit de gesprekken inbreng. Tot slot nemen we ook de businesscase opnieuw door. Al met al geeft dit een uitermate positief gevoel waarmee ik het jaar afsluit: ik ontmoet veel ‘uitgestoken handen’ om het hoger onderwijs in Gorinchem in de benen te helpen, en 2021 wordt wat dat betreft een jaar om de eerste stappen te zetten.”

Behalve met een subsidie van de gemeente, wordt de kwartiermaker financieel ondersteund door partners uit de regio, de ‘Vrienden van Hogeschool Gorinchem’. Zij dragen het initiatief een warm hart toe, denken mee en steunen de stichting in woord en daad. De vrienden van Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem zijn: Stichting CVO-AV, Deli Home, Groeneveld-Beka, Hema Gorinchem / Mens, IDEA, Leuk! Makelaars, Merford, Stichting OVO, Sommer, Tredion ICT & Telecom. Iedereen die aan het project wil bijdrage kan contact opnemen met Leontien van Honk via leontien@hogeschoolgorinchem.nl.

advertentie