de Koepelkerk in Arkel
de Koepelkerk in Arkel Luuk van Sluis

West-Betuwe luidt kerkklokken bij jaarwisseling

Overig

WEST-BETUWE Burgemeester Servaas Stoop heeft alle kerken in de gemeente West-Betuwe gevraagd om de kerkklokken te luiden op oudejaarsavond. 

Burgemeester Servaas Stoop legt uit waarom: ,,Het is een manier om gezamenlijk het oude jaar weg te luiden. Het is een mooie uiting van verbondenheid. Een teken van hoop en troost om dit bijzondere jaar af te sluiten. Iedereen kan daar zijn eigen gedachten bij hebben. Persoonlijke omstandigheden, solidariteit met de mensen in de zorg, compassie met onze ondernemers die het moeilijk hebben. Het is ook een moment van bezinning en van vooruit kijken. Ik heb de kerken gevraagd vanaf 23.45 uur een kwartier de klokken te luiden. Het staat de kerken vrij om deel te nemen aan dit initiatief. Ik heb al enkele positieve berichten mogen ontvangen.”

,,Het luiden van klokken op oudjaarsavond is een oude traditie. Ik herinner mij dat ik lang geleden buiten ging staan. Zo probeerde ik de tonen van de verschillende klokken van de ‘Dordtse dom’ te horen. Als de wind vanuit de goede richting woei, kon ik dat bij mijn huis in Hendrik-Ido-Ambacht horen.”

advertentie