In december werden 36 prullenbakken vernield
In december werden 36 prullenbakken vernield Erik van 't Land

36 prullenbakken vernield tijdens jaarwisseling

7 januari 2021 om 12:02 Overig

GORINCHEM De jaarwisseling in Gorinchem is relatief rustig verlopen, zo laat de gemeente weten. Wel vonden de nodige vernielingen plaats, zo zijn 36 prullenbakken vernield door vuurwerk. De meeste schade was in Gorinchem-Oost. 

Er zijn geen ernstige incidenten geweest, ook niet richting hulpverleners en boa’s. Uit een eerste inventarisatie is gebleken dat de schade 12.103 euro. Dit is zonder eventuele schade bij scholen. Ook vonden niet alle vernielingen aan het straatmeubilair plaats tijdens de jaarwisseling, maar al eerder in december. Zo was de schade tot 5 december € 3465,- en tussen 5 december en Kerst € 2384,-. De meeste schade werd veroorzaakt tussen kerst en oud en nieuw en liep op tot € 6254,- In totaal zijn 36 prullenbakken en twee bankjes vernield. De schade aan de bankjes alleen al is bijna drieduizend euro. 

De meeste schade is op Oost. Ook in het wandelgebied achter de Donken is redelijk wat schade. In de Lingewijk is veel vuurwerk afgestoken, maar daar zijn geen schades bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie