Afbeelding
Rivas

Benefietactie Lichtjes voor Beatrix loopt door

18 januari 2021 om 11:23 Overig

GORINCHEM Donderdag werd voor het Beatrix Ziekenhuis door Maurits van Beek van de Ronde Tafel Gorinchem de cheque van de actie Lichtjes voor Beatrix overhandigd aan Sabrine Koek. De actie was een enorm succes, dankzij de grote betrokkenheid van inwoners en bedrijven uit Gorinchem en omstreken. 

BEA BEWEEGT De volledige opbrengst van € 32.000,- wordt besteed aan twee ‘patientprojecten’. Als eerste wordt een extra cold cap aangeschaft. Deze wordt gedragen door oncologiepatienten tijdens een chemobehandeling. De hoofdhuidkoeling door de cap helpt haarverlies door de chemo te verminderen of zelfs te voorkomen. Het tweede project is Bea Beweegt, waarbij patiënten tijdens hun opname in het ziekenhuis worden gestimuleerd om in beweging te komen. Dit bevordert het herstel. Dankzij alle giften kan hier de benodigde apparatuur voor worden aangeschaft. 

LOKAAL GOED DOEL ,,De actie en de opbrengst heeft onze verwachtingen overtroffen”, aldus Maurits van Beek van de Ronde Tafel Gorinchem. “Na het stilvallen van onze reguliere benefietacties, zochten we naar een creatieve maar bovenal impactvolle bijdrage aan een lokaal goed doel. Heel erg fijn om te zien dat dankzij alle hulpen van particulieren en bedrijven, we de zorgmedewerkers en patiënten een hart onder de riem hebben kunnen steken.” Na afloop van de actie zijn er diverse verzoeken binnengekomen om de actie voorlopig in de lucht te houden. Er kan dus nog steeds worden gedoneerd op www.lichtjesvoorbeatrix.nl. 

FOUNDING PARTNERS Met eerdere benefietacties haalde Ronde Tafel 63 bijna dertigduizend euro op voor onder meer Hospice Gorinchem, Stichting Vrienden van het Gasthuis, het Jazzfestival en de Gorinchemse Zomerfeesten. Het Beatrixziekenhuis werd eerder ondersteund in de vorm van een nieuwe IC-familiekamer en de aankleding van de nieuwe kinderafdeling. Lichtjes voor Beatrix is mogelijk gemaakt door het Tafelfonds 63 en haar founding partners Anicura Sleeuwijk, Beaufort Litigation Handel&Scheepvaart, Corbion, De Jong Marine Life, Flex Projects, GD Advocaten Den Bosch, Heers Online Marketing, HG Reclame, Hoog Dalem CV, Kerken Gorinchem, MEO Consult, MM Design, Mutters Makelaardij, Simonis Verf, Superkeukens Arkel, Tredion Automatisering, TwoRealise, Van der Brugg Makelaardij en Van der Vliet Wonen

advertentie
advertentie