De nieuwe Merwedebrug wordt even hoog als de huidige brug
De nieuwe Merwedebrug wordt even hoog als de huidige brug Hannie Visser-Kieboom

Nieuwe Merwedebrug wordt stalen boogbrug

20 januari 2021 om 09:39 Overig

GORINCHEM De nieuwe Merwedebrug wordt een stalen boogbrug met betonnen dek. Rijkswaterstaat verwacht dat de aanbesteding voor de eerste fase van de verbreding A27 tussen Hooipolder - Houten nog voor de zomer start. Voor de verbreding van de A27 worden drie nieuwe bruggen gebouwd. Dit zijn de Hagesteinse brug, de Merwedebrug en de brug bij Keizersveer.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

DOORVAARTHOOGTE Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft in november 2020 besloten om de doorvaarthoogte van de nieuwe Merwedebrug, op verzoek van de scheepvaartsector, te verhogen ten opzichte van het tracébesluit. Deze komt nu op gelijke hoogte met de huidige Merwedebrug. Door te kiezen voor een stalen boogbrug met betonnen dek kan de doorvaarthoogte het beste ingepast worden binnen de kaders van het tracébesluit, zo schrijft Rijkswaterstaat. Het traject Houten - Hooipolder wordt in twee fasen aanbesteed. De duur van de aanbesteding, van preselectie tot gunning, is teruggebracht naar een jaar.

BEELDBEPALEND De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder is een interessant project voor marktpartijen. De winnende partij mag enkele beeldbepalende nieuwe bruggen bouwen. Daarnaast is er veel ruimte voor slim en functioneel ontwerpen en bouwen en is het een van de eerste Rijkswaterstaatprojecten dat in twee fasen wordt aanbesteed. 

advertentie
advertentie