Het Da Vinci college won het kort geding dat ze had aangespannen tegen de aanbesteding van de educatietrajecten
Het Da Vinci college won het kort geding dat ze had aangespannen tegen de aanbesteding van de educatietrajecten Mirjam de Swart

Da Vinci college wint kort geding over aanbesteding educatietrajecten

18 februari 2021 om 20:27 Overig

GORINCHEM Het Da Vinci college heeft het kort geding gewonnen, dat ze had aangespannen tegen de voorgenomen gunning van inburgeringstrajecten aan IVIO Integratie te Almere. De gemeente Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden hadden in september een gecombineerde aanbesteding uitgeschreven.

Vanmiddag volgde de uitspraak van de rechter over het kort geding. Wethouder Eelke Kraaijeveld deelde in de raadsvergadering mede dat het Da Vinci college in het gelijk is gesteld in het kort geding. De gemeente Gorinchem gaat nu in gesprek met de gemeente Molenlanden en Vijfheerenlanden om te kijken hoe het nu verder moet met de educatietrajecten

Bij de educatietrajecten onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs en de nieuwe wet Inburgering gaat het om de leerroutes gericht op taalniveau B1 en leerroute Z, gericht op zelfredzaamheid. Het Da Vinci college heeft bezwaar aangetekend tegen de voorgenomen gunning, de behandeling van het kort geding is op 4 februari. Zo lang nog geen uitspraak is gedaan in het kort geding kan IVIO nog niet starten met de educatietrajecten, tot die tijd worden de les wel gegeven door het Da Vinci college. Ook door uitstel van de invoering van de nieuwe Wet Inburgering van 1 juli naar 1 januari 2022 kan de uitvoering van de leerroutes B1 en Z niet startten. Dit kan pas als de nieuwe wet inburgering in gaat.

In nieuwe wet wordt de verantwoordelijkheid voor de inburgering naar de gemeenten overgeheveld. Het leren van de Nederlandse taal door mensen die moeten inburgeren wordt zo gecombineerd met meedoen in de samenleving. Het doel is dat de inburgeraar uitstromen uit de uitkering. In 2019 en 2020 zijn al pilotprojecten gestart, waarbij de gevolgen van de nieuwe inburgeringswet op de arbeidsmarktregio Gorinchem zijn onderzocht. In december zijn de drie gemeenteraden geïnformeerd over de nieuwe Wet Inburgering.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie