Lies van Aelst op de Gorcumse stadswal
Lies van Aelst op de Gorcumse stadswal René Zoetemelk

SP wil armoede aanpakken

15 maart 2021 om 07:46 Overig

GORINCHEM Lies van Aelst (31) is afgestudeerd in de Vroegmoderne Intellectuele Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werkt als adviseur en onderzoeker voor de Wethoudersvereniging en doet promotieonderzoek aan de universiteit Utrecht. Ze is Statenlid voor de SP en staat op plek 29 op de kandidatenlijst.

Waarom wil je Kamerlid worden?

De Tweede Kamer is hét politieke centrum in Nederland, dé plek waar je een verschil kunt maken voor inwoners. Ik maak met al 14 jaar hard voor een sociaal Zuid-Holland als statenlid voor de SP, en ga hier graag voor heel Nederland mee aan de slag in de Tweede Kamer. Daarnaast zou het mooi zijn als onze regio goed in beeld komt in de Kamer, en er zo ook aandacht is voor regionale onderwerpen, zoals een treinlijn tussen Almere-Utrecht-Breda, over Gorinchem! Dan zouden we éindelijk een intercityverbinding hebben!

Wat zou je als eerste veranderen als jouw partij 76 zetels haalt?

Armoede in Nederland écht aanpakken. Niet door mensen ‘net genoeg om te leven’ te geven, zoals nu met bijstand, voedselpakketten van de voedselbank en toeslagen, maar door de kern van armoede aan te pakken en te zorgen dat iedereen een menswaardig bestaan kan leiden in Nederland.

Hoe voer je campagne tijdens een pandemie?

Dat is nog best lastig, en ik mis het ook wel om op straat het gesprek aan te kunnen met mensen. Gelukkig hebben we allerlei creatieve manieren bedacht om wel in contact te komen met kiezers, zo bellen we avonden lang met ‘belteams’ met mensen, is er een digitale tool om Lilian Marijnissen in je woonkamer te projecteren en vragen te beantwoorden en organiseren we heel veel digitale sessies. Daarnaast verspreiden we natuurlijk wel folders en proberen we toch ook met mensen te spreken op anderhalve meter. Maar anders is het zeker! De passie daarentegen is precies hetzelfde!

advertentie
advertentie