Cover van het boek 'De reis van Panda'
Cover van het boek 'De reis van Panda' Hannah van de Ree

Leerlingen van Camphusianum maken samen het prentenboek ‘de reis van de Panda’

21 maart 2021 om 12:29 Overig

GORINCHEM Twee leerlingen van het Gymnasium Camphusianum hebben van hun profielwerksktuk een prentenboek gemaakt. Hannah van de Ree uit Sliedrecht en Maria de Jong uit Giessenburg hebben het prentenboek ‘De reis van de Panda’ samen geschreven en geïllustreerd. Het prentenboek is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit verhaal gaat over een kleine panda, die in een bamboebos woont. In dat bos wonen ook heel veel andere dieren met mooie kleuren en bijzondere vormen. Panda voelt zich saai. Hij is maar “gewoon” zwart-wit! Panda gaat op onderzoek uit om te kijken of er op andere plekken in de wereld ook alleen maar mooie dieren zijn. Ga jij met hem mee op avontuur?!

Maria de Jong en Hannah van de Ree hebben elkaar leren kennen tijdens hun middelbare schoolperiode op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Ze volgden samen het vak kunst en vinden het leuk om creatief bezig te zijn. In de zesde klas was de tijd aangebroken om een profielwerkstuk te maken. Hiervoor wilden ze graag iets origineels en creatiefs doen. Van daaruit ontstond het idee om een prentenboek te maken. Eerst hebben ze onderzocht wat een prentenboek nou een goed prentenboek maakt. Vervolgens zijn ze met de uitkomsten van dit onderzoek aan de slag gegaan.

Het prentenboek heeft een paperback formaat en telt 32 pagina. Het boek kost 15.50 euro, bestellen kan online.

advertentie
advertentie