De stadsafsluiting Langendijk op de hoek Kruisstraat - Kortendijk
De stadsafsluiting Langendijk op de hoek Kruisstraat - Kortendijk Hannie Visser-Kieboom

Stadsafsluitingen Langendijk en Westwagenstraat worden vervangen

Overig

GORINCHEM Twee van de elf stadsafsluitingen moeten snel worden vervangen om onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Het gaat om de afsluiting van de Westwagenstraat en de Langendijk Doordat deze twee afsluitingen stuk zijn, rijden steeds vaker auto’s door over de Langendijk en een deel van de Westwagenstraat en dat zorgt voor onveilige verkeerssituaties. 

De raad besluit donderdag of ze hier 85.000 euro uit wil trekken. Gorinchem heeft elf stadsafsluitingen rondom het kernwinkelgebied. Deze afsluitingen zijn verouderd en aan vervanging toe. Op dit moment ligt er een voorstel om de dynamische stadsafsluitingen aan de ingang winkelgebied Westwagenstraat (zijde Haarstraat) en die aan de ingang Langendijk te vervangen. Voor deze twee stadsafsluitingen geldt dat vanwege de veiligheid en de grote verkeersdruk vervanging noodzakelijk is. Voor de overige stadsafsluitingen onderzoekt de gemeente samen met de hulpdiensten een passend toegangsbeleid met bijbehorende middelen.

De tien stadsafsluitingen bevinden zich in dee binnenstad aan de Westwagenstraat (Kruisstraat/Haarstraat) inrit; Westwagenstraat (Melkpad) uitrit; Grote Markt in- en uitrit; Gasthuisstraat inrit (Kruisstraat/Haarstraat); Kwekelstraat (Haarstraat) in- en uitrit; Vijfzinnenstraat (Haarstraat) in- en uitrit; Arkelstraat (Haarstraat) inrit; Hoogstraat (Kortendijk/Langendijk) uitrit; Langendijk (Eind) inrit en Langendijk (Hoogstraat/Kortendijk) uitrit. De elfde stadsafsluiting is te vinden Buiten de Waterpoort, het gaat om een in-uitrit. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Auto's op de Langendijk zorgen regelmatig voor onveilige situaties
advertentie