De vriendengroep vertrekt zaterdag met hulpgoederen naar Oekraine
De vriendengroep vertrekt zaterdag met hulpgoederen naar Oekraine Eigen foto

Vriendengroep brengt babypoeder en luiers naar Oekraïne

8 maart 2022 om 07:22 Overig

GORINCHEM  Samen met een vriendengroep rijden Marco de Paauw uit Sleeuwijk en Edwin Netten uit Gorinchem zaterdag met zes bussen aan babyvoeding, medicijnen en andere hulpgoederen naar de grens van Oekraïne om hulp te bieden aan vluchtelingen uit het oorlogsgebied. 

Het begon met een emotionele oproep van één van de vrienden met een baby. ,,Ik heb een busje, laten we daar babypoeder gaan brengen, zo vroeg die vriend”, zo vertelt Edwin Netten. Het begon met één busje en zes pallets babyvoeding, maar dat aantal is al gegroeid tot zes bussen. Naast babypoeder worden ook luiers en medicijnen ingezameld. Veel materialen zijn gedoneerd, maar ze hebben ook zelf spullen gekocht. Zo kregen ze nieuwe spullen vanuit een dokterspraktijk. Tot woensdag zamelen ze in Arkel spullen in, daarna gaan ze de reis voorbereiden. Ze rijden zaterdagmiddag weg en overnachten zondag in Polen. Daarna rijden ze naar de grens met Oekraïne, waar ze maandag arriveren. ,,Daar dragen we de spullen over aan een organisatie die zorgt dat alles ook echt in Oekraïne terecht komt. Ze hebben daar nu echt acuut medicijnen nodig.”  


Op zijn facebookpagina deed Edwin een oproep om spullen te doneren.. Momenteel is er vooral behoefte aan medische hulpmiddelen zoals paracetamol, pleisters, verbanddozen, desinfectiemiddel, drukverband, gaasverband, compressieverband, handzeep, tandenborstels, tandpasta, tampons, maandverband, babyvoeding, kinderparacetamol en luiers.  Wie spullen wil inleveren kan deze afgeven op Edisonweg 3 in Gorinchem. ,,Het voelt fantastisch om te helpen, al is het maar een druppel op een gloeiende plaat. Maar wij willen die druppel graag groter maken. Wij gaan die klus als vriendengroep samen klaren.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Gemeente Gorinchem maakte al een statement door vluchtelingen uit Oekraine welkom te heten
advertentie
advertentie