Schrijver Jan van Mersbergen
Schrijver Jan van Mersbergen Hannie Visser-Kieboom

Altena Boekenbal met Eus, Jan van Mersbergen en Charlotte van den Broeck

Overig

WOUDRICHEM Het Woerkums Literair Café besluit het 29ste seizoen op zaterdag 21 mei met het Altena Boekenbal. Vijf schrijvers doen mee op twee locaties, te weten het Arsenaal en de rooms-katholieke kerk.

Regionale schrijfheld Jan van Mersbergen begint om 19.00 uur in de kerk. Hij zal zijn laatste met lof ontvangen roman Een Goede Moeder bespreken. Het boek gaat over een depressieve moeder, de dynamiek van een scheiding, de ups en downs van een gebroken gezin en de gekmakende hulpverlening. Om 20.00 uur in dezelfde kerk columnist-schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus, onze man in Deventer met Turkse roots. Hij maakte spraakmakende tv-programma’s als Sterren op het Doek, De Geknipte Gast en Eus’ Boekenclub. Om 21.00 uur vertelt Rosita Steenbeek over haar leven in Rome. Ze heeft haar belevenissen gebundeld: Leven in Rome.

IZAK BOOM De Marokkaans-Nederlandse schrijfster Hassnae Bouazza begint om 20 uur in het Arsenaal. Haar nieuwste boek Een Koffer vol Citroenen behelst een intiem portret van moeder en dochter en het verwarrende gevoel van ontheemding. Het Belgische talent Charlotte Van den Broeck komt vanaf 21.30 uur aan het woord. Ze schreef twee spraakmakende dichtbundels. Haar prozadebuut Waagstukken belicht 13 tragische architecten die zelfdoding pleegden in een door hen ontworpen gebouw of omwille van het ontwerp. Izak Boom & Friends zorgt in het Arsenaal voor muziek.

Kaarten kosten voor donateurs 15 euro en niet-donateurs 20 euro. Reserveren Janice Bakker - van As: woerkums-literaircafe@outlook.com

Hassnae Bouazza
Charlotte van den Broeck
advertentie