De graffititekening in de Passage
De graffititekening in de Passage De Spreekkamer

Zeven-jarige Sef maakt graffitikunst in de Passage

Overig

GORINCHEM Wat te doen als je zoon van zeven graffitikunstenaar wil worden, maar niet van zijn moeder alleen met een spuitbus door de binnenstad mag lopen? Deze vraag van Marieke Hanegraaf kwam binnen bij de Spreekkamer. De match was snel gemaakt. Vandaar dat onlangs de zevenjarige Sef Lentjes samen met de Gorcumse graffitikunstenaar Pepijn Braam aan de slag gingen om gezamenlijk een kunstwerk te creëren. Plaats van actie: een lege etalage in de Passage.

De eerste stap was het afdekken van de vloer en daarna werd in de etalage aan de Botersteeg de contour van de stadsplattegrond uitgesneden in karton. Het geheel werd op latten bevestigd en in de lege etalage geplaatst. Hoewel de Gorcumse stadsplattegrond al sinds mensenheugenis hetzelfde gebleven is, zal hij er na vandaag een stuk gekleurder uitzien.

KLEURRIJK ,,Nu kunnen we echt beginnen”, roept de enthousiaste beginneling Sef terwijl hij de spuitbus begint te schudden. Onder toeziend oog en de nodige aanwijzingen van de meester begint de binnenstad aan kleur te winnen. Na enige uren is het kunstwerk klaar. Pepijn staat met een brede glimlach naar de kleurrijke stad te kijken. De samenwerking bevalt hem goed. Ook leerling Sef doet professioneel een paar stappen naar achter om het eindresultaat te bekijken. ,,Het is klaar maar ik denk dat ik wel het meeste gedaan heb”, aldus de jonge kunstenaar. Waarschijnlijk gaan we nog veel van het duo zien want jong geleerd is ook in de graffitikunst, oud gedaan. Het kunstwerk in de Passage is de komende tijd dagelijks te bewonderen.

advertentie