Iedere woensdag worden lunchconcerten gehouden in de Grote Kerk
Iedere woensdag worden lunchconcerten gehouden in de Grote Kerk Hannie Visser-Kieboom

Lunchconcerten in de Grote Kerk

14 juni 2022 om 18:37 Overig

GORINCHEM Deze zomer worden de lunchconcerten in de Grote Kerk weer hervat. Iedere woensdag vanaf 22 juni tot en met 7 september wordt tussen 12.15-13.15 uur een concert gegeven door steeds andere musici.

De lunchconcerten zijn een mix van musici uit de regio en musici die internationaal aan de weg timmeren zoals Ella van Poucke. Zij heeft opgetreden op het Amsterdamse grachten concert en laatst op het bevrijdingsconcert waarbij de Koninklijke familie aanwezig was. Ze speelt 6 juli in de Grote Kerk. Karin Strobos van Trio Strobos zingt opera en operette over de hele wereld en heeft met het Trio diverse optredens gedaan op televisie. 

De aftrap wordt gegeven door stadsorganist Arjan Versluis op woensdag 11 juni. HIj bespeelt zowel het beroemde Bätz/Witte kerkorgel als piano. Op 29 juni spelen Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve op panfluit en orgel; Helga Buitelaar treedt 13 juli op met de band Liguster, die folk muziek vertolkt. Het Duo C Kwadraad is woensdag 27 juli te gast, zij spelen Klezmer muziek met accordeon en klarinet. Duo Mong, Wendy Rijken, 4Tune zijn te gast op 3, 10 en 17 augustus. Woensdag 24 augustus vult het Elspeter Mannen Ensemble de Grote Kerk met zang. Op 7 september zing Sietse van Wijgerden uit Werkendam onder pianobegeleiding van Chris van de Kuilen uit Woudrichem. 

Meer informatie over de lunchconcerten is te vinden op de website www.grotekerkgorinchem.nl

advertentie
advertentie