Inmiddels is de fontein aan de Volksweerbaarheid geverfd
Inmiddels is de fontein aan de Volksweerbaarheid geverfd Gemeente Gorinchem

Fontein aan de Volksweerbaarheid heeft weer een fris kleurtje

Overig

GORINCHEM Henk van den Berg stuurde enkele weken geleden foto’s van twee fonteinen in de stad, die wel een opknapbeurtje konden gebruiken. Het fontein aan de Volksweerbaarheid is inmiddels voorzien van een fris kleurtje, voor het hertellen van het fontein aan de Paddemoes heeft de gemeente meer tijd nodig. 

,,Misschien iets voor in de krant een rubriek met een opsomming van achterstallig onderhoud van monumenten, fonteinen, vijvers, straat meubilair, straten enzovoort. En dan blijven volgen tot het opgeknapt is”, zo laat Henk van den Berg in een reactie bij zijn foto’s weten. ,,Ik heb persoonlijk al diverse malen via de fixi app melding gemaakt over de vijver en fontein aan het Paddemoes, als je van de Dalemsedijk Gorinchem komt binnenrijden aan linkerkant een vijver met in het midden een fontein. Op oude foto’s van Gorinchem kan je zien hoe het eruit moet zien. Nu al jaren een soort moeras”, zo is te zien op de foto’s. 

,,Voor wat betreft de fontein aan de Paddemoes is Stadsbeheer bezig met het goed inzichtelijk krijgen van de mogelijkheden. De Fixi melding hierover is in behandeling. Bij deze fontein gaat de melding onder andere over het groen dat er zeer dicht omheen staat en die de fontein volledig omringd heeft. Het weghalen is echter niet zo gemakkelijk omdat er bijzondere planten en diersoorten inmiddels staan/in verblijven. Maar de fontein heeft dus de aandacht”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het fontein in de verwaarloosde staat
Het fontein middenin het Paddenmoes
Inmiddels is het fontein aan het zich ontrtekker voor het vele groen.
advertentie