Op woensdag 5 oktober heeft de kick-off van de zorghavo plaatsgevonden.
Op woensdag 5 oktober heeft de kick-off van de zorghavo plaatsgevonden. Lyceum Oudehoven Gorinchem

Kick-off van de zorghavo op Lyceum Oudehoven Gorinchem

8 oktober 2022 om 15:38 Overig

GORINCHEM Lyceum Oudehoven startte vorig jaar met de plannen voor een zorghavo. Het doel is om leerlingen beter voor te bereiden op een vervolgstudie in de zorg en ze alvast praktijkervaring op te laten doen bij zorginstellingen in Gorinchem en omgeving. Zo kunnen leerlingen ontdekken of de “zorg” bij ze past. En ze kunnen een bewustere keuze maken voor hun traject na de havo.

Op woensdag 5 oktober heeft de kick-off van de zorghavo plaatsgevonden. Tijdens deze avond speelden twee thema’s een centrale rol: ,,Als het goede maar gebeurt”, een uitspraak van Titus Brandsman en het belang van samenwerken. Zeven partners hebben een intentieovereenkomst getekend: Philadelphia, Fysio PP, Christelijke Hogeschool Ede, Leger des Heils, Syndion, ASVZ en i_lab. De Gemeente Gorinchem doet ook mee. Nog tijdens de avond hebben Yulius en Avans Hogeschool toegezegd partner te worden van de zorghavo.

De avond is afgesloten met een startceremonie waar Mare de Vries (leerling), Vera Brouwers (cliënt Syndion, Henri van Breugel (bestuursvoorzitter CVO-AV) en Attie Mager (wethouder van onderwijs van Gorinchem) twee linten aan elkaar knoopten als teken van verbinding en samenwerking. De leerlingen uit de derde klassen van de havo krijgen dit schooljaar de mogelijkheid twee modules te volgen. Deze bestaan uit gastlessen van de partners en praktijkopdrachten gericht op de zorg. Volgend schooljaar hebben ze de mogelijkheid om binnen hun profiel te kiezen voor de zorghavo.

Met de partners wordt gewerkt aan gastlessen en praktijkopdrachten die leerlingen volgend jaar bij de zorginstellingen gaan uitvoeren.

advertentie
advertentie