Afbeelding
Schaakclub Giessen en Linge

Schoolschaaktoernooi met meer dan honderd basisschoolleerlingen

3 februari 2023 om 07:50 Overig

GIESSENBURG Het schoolschaaktoernooi dat na twee jaar afwezigheid werd georganiseerd door schaakclub Giessen en Linge is woensdagmiddag gespeeld in zaal De Til in Giessenburg. Meer dan 100 leerlingen uit wijde regio deden eraan mee. 

Negen scholen, 27 teams, meer dan 100 basisscholieren, vol enthousiasme en sportiviteit schaakten om de eer, de Syntess Software cup en vooral ook gewoon voor de lol met elkaar en het schaakspelletje. 

Het toernooi werd opnieuw ondersteund door Syntess Software, omdat het reilen en zeilen van dit bedrijf afhangt van slimme koppen. En over slimme koppen gesproken, een mooie ploeg mensen van gymnasium Camphusianum was ook weer van de partij. Zij hielpen de organisatie door als tafelleider op te treden, een rol die ze met verve vervulden.

De kids traden aan in teams van 4 medescholieren. De 27 teams werden verdeeld over twee groepen, een soort bovenbouw- en een soort onderbouwgroep. In groep 2 sleepte het 3e team van Morgenster, Sleeuwijk, de hoofdprijs in de wacht. En in groep 1 was het spannend want ook daar leek Morgenster met hun 1e team er met de prijs vandoor te gaan. Maar misschien door wat overmoed lieten ze op het laatst nog een paar belangrijke puntjes liggen waardoor Hoeksteen 1 uit Giessenburg de Syntess Cup won.

De precieze uitslagen zijn hier terug te vinden:

Schoolschaaktoernooi Groep 1

Schoolschaaktoernooi Groep2

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie